BKV-Figyelő

Az ajtók között maradt a babakocsi

BKV figyelő.hu

2009.07.20
07:00

Hogy csukhatja be úgy egy buszvezető a busz ajtaját, hogy nem néz bele a visszapillantóba? Ha belenéz, akkor hogy nem veszi észre, hogy egy nő ott áll az ajtó előtt, karjai az utastérbe lógnak, és épp egy 20 kilós babakocsit próbál meg leemelni a buszról? Olvasónk rendszeresen szív a figyelmetlen buszosok miatt:

Kedves BKV-figyelő!
 
Az eset, ami velem történt, nem az első volt, de most már hogy sokadszorra előfordul, úgy érzem muszáj elmesélnem, hátha lehet tenni az ügy érdekében (mondjuk normális oktatásban részesíteni a vezetőket).

Az első esetem még februárban történt egy péntek délutánon, olyan 14:48 körül a 4-6-os villamos vonalán. Áll a nép a megállóban, én is a kislányommal aki a babakocsiban ült. Megjegyzem városi közlekedésre alkalmas és nem az a nagyfajta terepjáró babakocsi. Szóval a Király utcánál beáll a villamos a megállóba, az utasok leszállnak, de mire a megállóban várakozók felszállhatnának csukódik az ajtó. A babakocsit éppen hogy visszatudtam rántani az ajtóból. A villamos ajtajai bezáródtak és elindult. Az emberek meg csak álltak a megállóban, hogy most mi van, mert a megállóból konkrétan egy ember nem szállhatott fel a villamosra a vezető "jóvoltából".

Ha csak egyszer fordult volna elő, nem csinálnék belőle nagy ügyet de hát. A következő eset 2009. július 6-án történt a 103-as busz vonalán. Kelenföldről indult a busz és a Lágymányosi pesti-hídfő megállóba olyan 20:46-kor ért oda. Régi típusú Ikarus busz volt, ami ugyebár jó magas lépcsőkkel rendelkezik, ezért anyukám ment előre, hogy a babakocsit, amiben a kislányom ült levegye a buszról. Ekkor a buszvezető gondolt egyet és anyukám kezével együtt becsukta a busz ajtaját. Hát nem mondom, hogy alig láttam a pipától, még előre is futottam a vezetőhöz (nagy darab idősebb volt) megkérdezni,hogy ez mi volt, de mint aki észre sem vette, hogy ott vagyok, indexelt és már ment is tovább. Ez egy kicsit kiborította nálam a bilit mert egyszerűen nem hiszem el, hogy nem veszik észre hogy éppen egy 20 kilós babakocsit próbálunk meg letenni a buszról.

A harmadik eset szintén buszos csak a 66-os vonalán történt, a múlt héten hétfőn olyan 10 óra körül. Amikor is megkíséreltem leszállni a Pesterzsébet központ megállónál, de a vezető már csukta volna az ajtót, persze megint rám és a babakocsira.

Szóval ettől a három esettől már annyira mérges vagyok, hogy most már jó lenne ha valaki komoly oktatásban részesítené a sofőröket, hogy tán nézzenek néha a visszapillantóba hiszen azért van. Egyszerűen hihetetlen hogy ez ennyiszer előfordul, és az a baj hogy más ismerős anyukákkal is történt már hasonló. Szomorú!

Üdv: egy mérges kismama

komment komment Címkék: budapest bkv busz kismama babakocsi ajtó utas panasz észrevétel vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása