BKV-Figyelő

100 milliós végkielégítés után 4 milliós fizetés

BKV figyelő.hu

2009.07.23
10:40

A humánpolitikai igazgató végkielégítési ügye a BKV könyvvizsgálójának, a Deloitte Kft.-nak is szemet szúrt.

Hiába fizettek ki – prémiumokkal együtt – mintegy százmillió forintot végkielégítésként a BKV személyzeti vezetőjének tavaly márciusban, Szalainé Szilágyi Eleonóra ma is a fővárosi közlekedési társaságnál dolgozhat havi bruttó négymilliós fizetésért – értesült a Magyar Nemzet.

A lap szerint tavaly nyáron további másfél évvel meghosszabbították a már „végkielégített” humánpolitikai igazgató munkaviszonyát, aki így ez év december 31-ig tölthet be vezető beosztást a BKV-nál.

A lapunk birtokába került 2008-as könyvvizsgálói jelentés megállapítja: a társaság egy olyan munkavállalónak fizetett végkielégítést, aki a vizsgált 2008-as év végén is az aktív állomány tagja volt.

További érdekesség, hogy a munkaviszony meghosszabbítását Balogh Zsolt akkori megbízott vezérigazgató, jelenlegi általános vezérigazgató-helyettes írta alá, aki sajtóhírek szerint a távozóban lévő Kocsis István vezérigazgatói posztjának legfőbb várományosa.

A Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes emberének tartott Balogh – megbízott vezérigazgatóként – tavaly néhány hónapig vezette a közlekedési vállalatot a buszbeszerzési botrányba belebukott Antal Attila után.  

MNO - VG online

komment komment Címkék: budapest cikk bkv mno cég fizetés végkielégítés vg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása