BKV-Figyelő

Demszky kirúgná a teljes BKV vezérkart

BKV figyelő.hu

2009.08.17
13:50

Teljes tisztújítást kezdeményez a BKV Zrt. igazgatóságában és felügyelőbizottságában Demszky Gábor. A főpolgármester ötpárti egyeztetést hívott össze keddre a BKV-nál történt végkielégítések miatt.

A Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén a városvezető elmondta, hogy az egyeztetés célja nem a jövő héten lezáruló vizsgálat megelőlegezése, hanem új tulajdonosi ellenőrzési és felügyeleti struktúra kialakítása.

Demszky Gábor a megbeszélésen közölte, hogy a betegszabadságon lévő Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes szóban felajánlotta, átadja a BKV felügyeleti jogát.

Az MTI úgy tudja, Hagyó Miklós már hónapokkal ezelőtt felvetette, hogy lemond a cég felügyeletéről Horváth Csaba szintén szocialista főpolgármester-helyettes javára.

Hagyó Miklós várhatóan két hétig betegszabadságon lesz, mivel a hétvégén bokaszalag-műtétet hajtottak végre rajta. Emiatt azonban kérdéses, hogy a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén részt tud-e venni.

Távolléte esetén patthelyzet jön létre a közgyűlésben, ahol így 33 MSZP-SZDSZ-képviselő és 33 FIDESZ-KDNP-MDF-képviselő lenne jelen.

A közgyűlésben minden lényeges kérdésben, de még a napirend elfogadásához is minimum 34 szavazatra van szükség.

(MTI, FN)

komment komment Címkék: budapest index mti bkv demszky menedzsment fb

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása