BKV-Figyelő

Botrányos végkielégítések: itt egy újabb példa!

BKV figyelő.hu

2009.09.03
16:20

Újabb BKV-s végkielégítési ügyre bukkant az MR1-Kossuth Rádió: több mint 30 millió forinttal távozott az igazgatótanács elnökének főtanácsadója.

Üzleti érdekeltségeibe tartozó személlyel kötött tanácsadói szerződést a BKV Igazgatótanácsának elnöke - tudta meg a Krónika. Tótfalusi György Futó Sándort elnöki főtanácsadójaként alkalmazta. Mint ismeretes, az azóta elbocsátott, addig viszont Tótfalusi jobbkezének számító Futó Sándor több mint 30 millió forintos végkielégítéssel távozott a közlekedési vállalattól.

Futó, illetve Molnár László vezérigazgatói főtanácsadó felmentését tavasszal egyébként maga Kocsis István vezérigazgató kezdeményezte. Kocsis kinevezése előtt a BKV vezérigazgatói székére - a hírek szerint - még Futó is pályázott.

A dokumentumok alapján most kiderült, a közlekedési vállalat igazgatósági elnökének és Futó Sándornak több közös üzleti érdekeltsége is van. Így a még 2005-ben alapított Pro Advis Tanácsadó és Szolgáltató Kft., amelyben Futó Sándor és a Benefit G8 Ingatlanfejlesztő Kft. is tulajdonos. A cégjegyzés szerint mindkét cég a Kiss János altábornagy utca 30/b alatt működik.

A Benefit G8 Kft. tulajdonosait keresve aztán megtaláljuk a közlekedési vállalat igazgatótanácsi elnökének édesanyját, és a Benefit 2002 Ingatlanbefektetési Szövetkezetet. A befektetési szövetkezet székhelyénél kutatva aztán szintén a Kiss János altábornagy utcai irodára bukkanunk.

A Benefit 2002 Kft.-nél egyébként a felügyelőbizottsági tagok között egy időre feltűnik személyesen maga Tótfalusi is, mellette pedig újra ott szerepel felügyelőbizottsági tagként a BKV Igazgatótanácsa elnökének édesanyja is. Futó Sándor tanácsaiért havonta 1 millió 420 ezer forintot, és annak 150 százalékos prémiumát kapta.

(MR1, Hírszerző)

komment komment Címkék: budapest bkv hír botrány hírszerző pénz mr1 végkielégítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása