BKV-Figyelő

Pénzhiány miatt döcögnek a villamosok

BKV figyelő.hu

2009.09.13
11:50

Nincs Pesten olyan villamosvonal, amelyik ne szorulna rá egy nagyobb karbantartásra, síncserére. A lassújelek száma napról-napra nő, egyre több helyen, egyre lassabban mennek a villamosok. Olvasónk levelet írt a BKV-nak, melyre azt a választ kapta, hogy kevés a pénz. Ez ugye az elmúlt hetek hírei miatt is vicces:

Kedves BKV-figyelő!

Napi rendszerességgel járok az 1-es és 21-es villamossal, és szerintem borzalmas állapotúak a sínek. Még két-három éve írtam a BKV-nak egy levelet hogy a 21-es villamos(akkor még 30-as) majdnem végig 10-15 km/h sebességgel közlekedik a Gubacsi úton. Akkor azt a választ adták, hogy pénzhiány miatt csak a fő vonalak tudják felújítani, és a kevesebb utast szállító járatokra csak ritkán jut pénz. Azóta a 21-es villamoson több felújítást végeztek, aminek örülhetünk mert a Gubacsi úton Könyves Kálmán körút és FÉG megálló között elfogadható sebességgel tudnak közlekedni a villamosok, kivéve a Koppány utca és Földváry utca közötti 1 megálló, ahol 20km/h a korlátozás.

Most jön amiért igazából írtam a blogra az 1-es villamos, ami ugye egy fő vonal, és mégsem jut rá pénz. A Vörösvári úti végállomástól egészen a Thököly útig(Zugló vasútállomás) terjedő szakaszon végig sebességkorlátozó táblákkal találkozhatunk. Vannak ugyan foltozgatások ,de ez nem segít mert egy-két hét múlva egy újabb szakaszt kell lassítani. A Thököly út(Zugló vasútállomás) és Lágymányosi híd közötti szakaszon viszonylag gyorsan halad a villamos, bár szerintem ott is kezdenek előjönni a hibák. A legtöbb szakaszon 30 km/h, de pl. Honvéd Kórháztól lehel útig csak 25km/h. Felújításról még csak hír sincs. Többször írtam a BKV-nak ők természetesen a szokásos pénzhiányra hivatkoznak, de egy idő után ezt nem lehet elfogadni válasznak, mert mégis egy fő vonalról van szó.

Üdv.: Csaba

komment komment Címkék: budapest bkv karbantartás pénz buda villamos felújítás pest utas panasz pálya 1 es észrevétel 21 es

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása