BKV-Figyelő

Eljárást indítottak a lyukasztóra támadó férfi ellen

BKV figyelő.hu

2009.09.15
15:40

A tegnapi „Hozzácsapta az utast a lyukasztóhoz a biztonsági őr” című poszt kapcsán azonnali vizsgálatot és reakciót kértem a BKV-tól, levelüket lent olvashatjátok. A válaszból kiderül, hogy nem is a biztonsági őr támadt az utasra, hanem fordítva, és nem csapták hozzá a lyukasztóhoz, hanem nekiesett magától. De vajon melyik verzió a valós? A független szemtanú leírása, vagy a munkahelyét védő biztonsági őré? Mindenki döntse el maga:

Tisztelt Gál Mihály Úr!
 
A BKV Zrt. az alábbiakról tájékoztatja:
 
Az olvasói bejegyzés alapján társaságunk azonnal vizsgálatot indított az ügy körülményeinek tisztázására.
 
Szeptember 13-án, este hét óra tájban a Nyugati pályaudvari metróállomás Teréz körút felőli bejáratánál egy érezhetően ittas utastól a biztonsági szolgálat munkatársa kérte jegyét/bérletét. A férfi egy – a jegyellenőrzésben résztvevő biztonsági őröknek járó – céges kitűzőt mutatott fel, majd hirtelen rátámadt az egyik szolgálatban lévő őrre. Nekinyomta az üvegajtónak, és fojtogatni kezdte.

Ekkor avatkozott közbe egy másik őr, „lehúzta” kollégájáról az agresszív, ittas férfit, aki elvesztette egyensúlyát és a jegykezelő készüléknek esett. 

A rendőrség és a mentők értesítése közben a férfit sérülése miatt a forgalmi irodába kisérték.
 
A rendőrség intézkedésekor kiderült, hogy a verekedő férfinél jogtalanul volt – a jegyellenőrzésben résztvevő biztonsági őröknek járó – céges kitűző. A rendőrség a volt biztonsági őrrel szemben eljárást indított közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt, melyet súlyosbít az ittasság és a vagyonőri szakmai képzettség.
 
Üdvözlettel: BKV Zrt.

komment komment Címkék: budapest bejelentés bkv metró verekedés utas panasz válasz vizsgálat észrevétel sajtóosztály

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása