BKV-Figyelő

Inzultáltak egy BKV-dolgozót, egy utas meghalt

BKV figyelő.hu

2009.09.30
07:30

Elkerülte a figyelmem egy múlt pénteken megjelent BKV-s közlemény. Ismét balhé volt egy buszon, most a 160-ason támadtak utasok a járművezetőre, a vezetőfülke ablakát is betörték. Az esetet egy idős úr is végignézte, aki hirtelen rosszul lett, és életét vesztette. A BKV továbbra is a járművek be kamerázásában látja a megoldást:

Ma este (szeptember 25.) a 160-as autóbuszon a Forrásliget lakópark utáni szakaszon két utas szóváltásba keveredett a járművezetővel. Ezt követően egyikük a vezetőfülke ajtajára ütött, ami ennek következtében betört. A rendkívüli esemény közben egy idősebb utas rosszul lett, majd életét vesztette. Jelenleg rendőri helyszínelés van folyamatban, az elkövetők elmenekültek.

Mivel mindezt nem kívánjuk tétlenül nézni, a BKV Zrt. vezetősége keresi a megoldást arra, hogy minél hamarabb kiépülhessen az a zártláncú, fedélzeti kamerarendszer, amely a járműveink belsejében történteket rögzítené – természetesen szem előtt tartva minden vonatkozó törvényi és adatvédelmi előírást. Társaságunk már két járművön felszerelte ezeket a kamerákat kísérleti jelleggel, ezen kívül sürgeti a hatékonyabb törvényi védelmet is. Mindebben számít az adatvédelmi biztos támogatására. Társaságunknak kötelessége a közfeladatot közvetlenül ellátó munkatársakkal szembeni, egyre terjedő erőszak visszaszorítása, illetve annak megakadályozása, hogy esetleg komolyabb – a munkavállalók és az utasok testi épségét veszélyeztető – bűncselekmények következzenek be.

BKV Zrt.

komment komment Címkék: budapest bkv halál közlemény kamera verekedés utas panasz észrevétel vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása