BKV-Figyelő

Sajtótájékoztatót tarott Kocsis István

BKV figyelő.hu

2009.09.30
13:30

Kocsis István a BKV vezérigazgatója ma sajtótájékoztatót tart az Akácfa utcai székházban. A tájékoztató a BKV-szerződések, végkielégítések belső vizsgálatának jelentéséről fog szólni. Mivel az eseményen ott kell lennem a BKV-figyelő és az FN olvasóinak a Twitteren keresztül tudósítok a helyszínről:

A tartalom megtekintéséhez Falsh Player 9 (vagy újabb) szükséges. Ha nincs telepítve és nem is szeretnéd letölteni, akkor ide kattintva olvashatod a bejegyzéseket a Twitteren is!

Összefoglaló:

Kocsis feljelentést tett  


Feljelentést tett a BKV-nál kifizetett lelépési pénzek ügyében a cég vezérigazgatója, Kocsis István. A fővárosi közlekedési vállalatnál az elmúlt években 800 milliót fizettek ki végkielégítésekre feleslegesen. A kiemelt vezetők lemondanak negyedéves prémiumukból, az összeget pedig a buszok felújítására fordíthatják.

Különösen nagy vagyoni kárt okozó bűncselekmények miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon Kocsis István a BKV vezérigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján.

Az FN.hu helyszíni tudósítójának beszámolója szerint Kocsis elmondta: lezárult az a vizsgálat, amelyet a cégnél 2003 és 2009 között kifizetett lelépési pénzek miatt indítottak. A vizsgálatból kiderül, hogy a cég a vizsgált időszak alatt 800 millió forintot fizetett ki végkielégítésekre, feleslegesen. A vezérigazgató hangsúlyozta azt is, hogy már senki nem dolgozik a cégnél azok közül, akikhez a botrány köthető.

A vizsgálat eredményéből kiderül, hogy a cégnél 25 olyan személy is dolgozott, akit az öregségi nyugdíjkorhatár előtt rövid idővel elbocsátottak, így a nyugdíjba lépéskor egyébként nem járó végkielégítést (átlagosan16 millió forintot személyenként) kifizették nekik.

Új buszt vehetnek a prémiumok helyett

A vezérigazgató kérésére a társaság kiemelt vezetői lemondanak az utolsó negyedéves prémiumuk 50 százalékáról, így közterhekkel együtt körülbelül 55 millió forint marad a BKV-nál. Ezt a pénzt vagy egy új autóbusz beszerzésére, vagy a meglévő autóbuszpark állapotának javítására fordítják majd.

Kocsis István nem csak a végkielégítésekről és a tanácsadói szerződésekről, hanem jövőbeni terveiről is beszélt. Minden élő szerződés elérhető lesz a BKV honlapján, így az utasok maguk is megtekinthetik majd, hogy a cég milyen szerződések szerint, kiknek, mennyi pénzt fizet ki.

GPS és beléptető kapu a jövő

A vezérigazgató beszélt a GPS-projektről is, melynek keretein belül körülbelül 2200 járművet és 257 megállót szerelnek fel korszerű utastájékoztató rendszerrel. Emellett megjelenhetnek a metrónál a beléptető kapuk, valamint 100 BKV megállóban új jegy és bérletautomatát is telepítenek. A BKV a fedélzeti kamerák beszereléséről sem mondott le, az ügyben tovább egyeztetnek az adatvédelmi biztossal.

(Gál Mihály - FN.hu)

 

komment komment Címkék: budapest bkv sajtótájékoztató kocsis szerződések akácfa utca

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása