BKV-Figyelő

250 milliót spórolna meg az utas a BKV-nak

BKV figyelő.hu

2009.10.05
12:40

Olvasónk, egy országosan ismert rádió hírolvasója érdekes levéllel fordult a BKV-hoz és a városvezetéshez. Ingyen felmondaná a BKV utastájékoztató szövegeit, így a BKV-nak nem kellene erre egy fillért sem költeni, a cég így körülbelül 250 millió forintot takaríthatna meg. Az utasnak csak egy kérése van: Az így megtakarított pénzt az utasokra költsék, ne a cégvezetők tömjék a zsebeikbe.

Dr. Kocsis István vezérigazgató Úr
és Horváth Csaba főpolgármester-helyettes Úr részére

 
Tárgy: Adomány a BKV Zrt. részére
 
Tisztelt Címzettek!

Budapesti, a fővárosi ügyeit szívén viselő állampolgárként, közlekedésbarátként keserűséggel fogadom a BKV Zrt. körüli ügyekről szóló híradásokat. Örömmel veszem, hogy az érintettek szóbeli ígéretekkel, illetve a szabályok módosításával változtatni kívánnak a főváros közlekedési cégének megítélésén, azonban nincs kétségem afelől, hogy a változás – bármilyen őszinte szándékkal történjék is – lassan kerül át a gyakorlatba.

Még hosszabb az a folyamat, amíg a budapestiek valóban érzékelik és el is ismerik majd az előnyös változást. A fővárosi, közösségi közlekedést használó lakosoknak mihamarabb tapasztalható fejleményekre van szükségük, hogy a BKV Zrt. kétes ügyei kapcsán kialakult morális válság („minek vegyek jegyet, ha a pénzt nem a közlekedésre költik, hanem a saját zsebükbe tömik”) ne mélyüljön tovább.

Fentieket szem előtt tartva az egyik országosan ismert rádió hírszerkesztő-hírolvasójaként azzal kínálom segítségemet, amivel – hivatásomból adódóan – módomban áll: térítésmentesen a BKV Zrt. rendelkezésére bocsátom a hangomat azon utastájékoztatási rendszerhez, amit a hírek szerint a BKV Zrt. 2012-ig tervez kialakítani uniós, központi költségvetési és saját források felhasználásával. Emellett igény esetén – szintén térítésmentesen – szívesen közreműködök ezt megelőző, vagy ezt követő hanganyagok létrehozásában is.

Javaslatom elfogadásával mindazok, akik az utóbbi hetekben, hónapokban a BKV Zrt. takarékosabb, átláthatóbb és erkölcsös működésének szószólói voltak, nyilvánosan igazolhatják a fővárosiak számára, hogy e szándékukat a gyakorlatban is készek érvényesíteni. Ezt pedig az (utazó)közönség minden bizonnyal méltányolni fogja.

A 7, 7E, 173, 173E busz, valamint a 4-6 villamos – mindösszesen hat járat – aktuális utastájékoztatásának hangjai a BKV Zrt. közlése szerint nettó 5 millió forintba kerültek idén nyáron. Ennek alapján felajánlásom értéke a BKV Zrt. összesen mintegy 300 járatára vetítve kb. nettó 250 millió forint. Az uniós támogatásból, a költségvetésből vagy saját forrásaiból ezt a megtakarított negyedmilliárd forintot a BKV, vagy a tulajdonos főváros más fontos célokra – például öt vadonatúj autóbusz megvásárlására – költhetné.

Felajánlásom közcélú: nem áll szándékomban ezzel sem saját magamat, sem munkahelyemet népszerűsíteni. Ebből kifolyólag e nyílt levélnek csupán fenti címzettjei olvashatják aláírásomat és elérhetőségeimet. Tőlük ezúton diszkréciót, a levelemet befogadó sajtóorgánumoktól pedig elnézést és megértést kérek, valamint bízom abban, hogy a kényszerű anonimitásomtól függetlenül is felkarolják és támogatják kezdeményezésemet.

Budapest, 2009. október 3.

Tisztelettel: XY, pártoktól független magánember (hírszerkesztő, XY Rádió)

komment komment Címkék: budapest rádió bkv utas adomány javaslat felajánlás tájékoztatás észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása