BKV-Figyelő

Mozgássérült utassal keménykedtek az ellenőrök

BKV figyelő.hu

2009.10.13
13:10

Megbüntettek egy mozgásában korlátozott srácot a BKV ellenőrei még 5-én reggel a 70-es trolin, mert nem igazolta, hogy mozgássérült. A gyerek két bottal jár, lábai születési rendellenesség miatt deformáltak. Az ellenőrök mégsem hittek neki, elővetették vele az iratait, végignézték kínlódásait, majd fölényes vigyorral kitöltötték a bírságról szóló csekket:

Kedves BKV-figyelő!
 
Napi  utazásaimat, sajnos kénytelen vagyok a BKV csodálatos járműveivel megtenni, és már nem is csodálkozom, hogy ha késik, ha lerobban, ha tiszta olaj, megszoktam. Ma reggel viszont egy olyan esetet éltem át, amit ha nem látok és hallok nem hiszem el.

Időpont: 2009 10.05. reggel 7:15 perc. Helyszín 70-es troli, Hermina úti megálló. Minden reggel ezzel a járattal utazom és minden reggel felszáll egy srác. Mozgássérült ami első ránézésre látszik rajta. (ezt csak azért jegyeztem meg, mert a későbbiekben fontos). Felszállt 2 ellenőr, egy 50-es nő és egy szintén 50-es férfi.

A férfi odament a sráchoz és közölte a szokásos szöveget ,jegyeket bérleteket kéri. Szegény srác mondta neki, hogy ő mozgássérült és neki nem kell jegyet vennie. Na erre az ellenőrök díszpéldánya (férfi) közölte vele, hogy igazolja ,hogy mozgássérült. A fiúnál két bot, a lábai gondolom valami születési rendellenesség miatt deformáltak, de ennek ellenére igazolja, hogy ő mozgássérült. A srác közölte, hogy igazolásnak ott a bot és úgy egyébként nézzen már rá,de ennek az agyatlan paraszt (nem tudok rá jobb szót mondani) ellenőrnek ez nem volt elég, fogta és megbüntette a srácot.

Mondanom sem kell a fiúnak az is komoly feladat volt, hogy előhalássza a személyiét a táskából, mert gondolom számára nem egyszerű  két botra támaszkodva,a  mozgó trolin elővenni az igazolványát. Az ellenőr végignézte kínlódásait, majd fölényes vigyorral a fején kitöltötte a bírságról szóló csekket.

Ja és még egyet ne felejtsünk el, végezetül odaszólt a srácnak, hogy menjen be az Akácfa utcába és mutassa be a mozgássérült igazolványát, akkor enyhébb a büntetés. Az utasok persze nekiestek az ellenőrnek, de  ő hajthatatlan maradt. Itt tartunk… Szomorú
 
Üdv.: Kriszta

komment komment Címkék: budapest bkv ügyfélszolgálat büntetés ellenőr utas panasz bérlet jegy mozgássérült troli buszt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása