BKV-Figyelő

A hétvége kérdése: Miért ilyen hülyék az emberek?

BKV figyelő.hu

2009.11.06
16:20

Két 8-as busz áll be az egyik buszmegállóba. Az első busz tömve van, a második üres, az utasok mégis az első buszra próbálják felpréselni magukat, pedig a második busz is ajtót nyit és ugyan oda megy, ahová a tömött első. Az első buszra felszállók között sok a nyugdíjas is, akik inkább tolakszanak, és nyomorognak, ahelyett, hogy a második buszra szállnának fel, ahol csak 15 ember utazik. Vajon miért? (A jelenség egyébként a 7-es busz megállóiban is megfigyelő)

Kedves BKV-figyelő!

Ahhoz a bizonyos öregasszonyos témához lenne néhány észrevételem: Mai sztori (11. 05), du. 1 óra körül a BAH-ra Pest felől 2 db 8-as érkezik egymás után. (Kedves buszvezető barátom mondta erre, hogy olyan rossz a közbiztonság, hogy csak párosával mernek járni)

Az első persze tömve, főként nyugdíjasokkal. A buszmegállóban szép számban összegyűlt idős tömeg megrohamozza az első buszt, míg a második pár utassal a fedélzetén szintén ajtót nyit. Valahogy nekem nem hiányzik a tülekedés, különben sem sietek annyira, hogy az első buszra szálljak, így a másodikat választom. Utolsónak szálltam föl és nagyon meglepődtem. A buszon kb. 15-en voltunk (nem ez a meglepő),  és összesen 2 db középkorú embert láttam, a többi mind fiatal, iskolás/egyetemista -utóbbi velem együtt-. Szinte üres volt az egész busz, sokan nem is ültek le, majdnem az összes ülőhely szabad volt. Az előttünk lévő buszon meg szinte az ablakból lógtak ki a tülekedő nyugdíjasok. Így is indultunk el a hegynek föl', elöl a tömött nyugdíjasbusz, hátul az üres iskolabusz(?).

Nem értem ezt a mentalitást, ha máskor annyira fáj mindene, hogy képes lenne ölni egy ülőhelyért, akkor most miért préseli fel magát az első buszra, mikor ott a második, üresen? Miért csak nekünk, fiataloknak -tiszt. kiv.- van annyi eszünk, hogy elkerüljük a tömeget? Bizonyára annyira sürgős dolga van nekik, hogy gondolják, azzal hamarabb odaérnek? Nem beszélve arról, hogy jól bevett szokás ezen a vonalon, hogy a hegyen fölfelé megelőzik egymást, így az üres, hátsó busz jóval hamarabb ér föl.

Félreértés ne essék, -bár úgyis előkerül a mikor utazzanak a nyugdíjasok téma-, nem kifogásolom/kritizálom őket, tisztelem az időseket, nekem is van idős rokonom, stb., csak nem értem, hogy egyszer jajdefáj, egyszer meg csak azért is felszállok lökdösődni, hogy aztán otthon a szomszédnak legyen miről panaszkodni?

Üdv: András

komment komment Címkék: budapest bkv busz utas panasz észrevétel 8 as

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása