BKV-Figyelő

Re: Unatkozó ellenőrök vegzálják az utasokat

BKV figyelő.hu

2009.11.10
16:00

Tisztelt Gál Mihály!

A BKV-figyelő Blogon megjelent „Unatkozó ellenőrök vegzálják az utasokat” című bejegyzésre a BKV Zrt. az alábbi tájékoztatást adja:

A Volánbusz Zrt-vel kötött együttműködési megállapodás alapján természetesen elfogadjuk a Volán pénztárban váltott bérletszelvényeket is. Ebben az esetben nem bélyegzővel, hanem biztonsági tollal van feltüntetve azok érvényessége. Erről természetesen valamennyi jegyellenőrünket, jegyvizsgálónkat, fővizsgálónkat, illetve a korlátozott jegyellenőri feladatot ellátó biztonsági őrünket tájékoztattuk. Az említett esetről a Társaság eddig nem szerzett tudomást.

A Nyugati térrel kapcsolatban megjegyezzük, hogy rendkívül balesetveszélyesnek tartjuk a használaton kívüli mozgólépcső igénybevételét. A forgalombiztonsági előírásainkon túl, tekintettel kell lennünk a tűzvédelmi és polgárvédelmi szempontokra, ezért azokat nem szabad használni.

Utasforgalmi szempontból, két esetben van lehetőség a használaton kívüli mozgólépcső igénybevételére: egyik esetben a vakvezető kutyák és gazdáik használhatják azt a peronőr, vagy a biztonsági őr kíséretében. Másik esetben, éppen a panaszos által említett utas rosszullét esetén lehetőség van a lenti segélyhívón keresztül a peronőr segítségét kérni. Ezt követően a peronőr az aktuális forgalmi helyzetre (pl.: mozgólépcső karbantartás, műszaki hiba stb.) és a biztonsági előírásokra való tekintettel intézkedik az utas mielőbbi felkíséréséről a használaton kívüli mozgólépcső igénybevételével.

A metrókijáratnál szolgálatot teljesítő jegyellenőrök az utazási jogosultságot ellenőrizhetik. Ennek megfelelően nem küldhetik vissza az utast, ahogy azt a levélben említették. Rendkívüli esemény bekövetkezésekor a peronőrnek, illetve a jegyellenőröknek jelentési kötelezettségük van. A panaszban említett incidensről azonban sem az utasforgalom zavartalanságának biztosításáért felelős peronőr, sem pedig a Társaság nem szerzett tudomást.

Kérjük, rendkívüli esemény észlelésekor forduljanak a megállóhelyen szolgálatot teljesítő peronőrhöz, hogy a bejelentést mielőbb, még a helyszínen kivizsgáljuk.

Üdvözlettel: BKV Zrt.

komment komment Címkék: budapest bkv ügyfélszolgálat reakció ellenőr utas panasz válasz bérlet sajtószoba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása