BKV-Figyelő

„Állatok ezek, a személyautósokat lesz@rják”

BKV figyelő.hu

2009.11.20
05:50

-Mondta egy rendőr olvasónknak akinek autóját egy BKV busz törte össze. A buszvezető először észre sem vette, hogy kanyarodás közben (az ívet levágva) összezúzta a Passatot. Olvasónk rádudált, a vezető leszállt a buszról, majd azzal vádolta meg az autóst, hogy Ő ment bele. Rendőrt hívtak, bírósági ügy lett belőle a buszvezetőt felmentették:

Szervusz, Kedves Mihály!

H. Áron vagyok, és egy történetet szeretnék elmondani Neked:

Még április 25-én, szombaton reggel történt, hogy a madarász-szakkörrel indultunk kirándulni a Börzsönybe. A Nyugati parkolójába beszéltük meg a találkát, innen indultunk. A kikanyarodásnál a szakkörünk vezetője beállt egy busz mellé (Ford Fiesta) - jobbra, merthogy a Váci út felé mentünk volna - , mögé egy szaktárs (Suzuki), majd én (Passat), végül egy másik szaki (C3). Elindultunk. A két kisautó gyorsan kilőtt, én utánuk, a busz pedig balról levágta az ívet, lezúzva a Passatot. Észre sem vette, h mi történt: nyomtam a dudát, azért állt csak meg. Leszállt a buszról és azt állította, hogy én mentem belé, és hogy persze, hogy nem ismeri el. Hívtunk rendőrt: ők mosolyogtak, és négyszemközt mondták, hogy „állatok ezek, ők az erősebbek, a személyautósokat lesz@rják, biztos, hogy megnyeritek". Persze hivatalosan nem mondhattak semmit.

Felvették a jegyzőkönyvet, én meg vártam a határozatot, ami nem jött. Persze türelmetlen voltam, és hívogattam a VI. kerületi kapitányságot, ahol hat héttel később elárulta az előadónéni, hogy elkaszálta a sofőrt, de nem büntette meg nagyon. "...ha az a..izé...szóval a sofőr nem fog pampogni... izé... szóval, ha nem fellebbez, akkor 15 nap múlva mehetnek a biztosítóhoz..." (megjegyzem, kértünk előzetes kárfelmérést: 132 000 Ft lett)

Ám fellebbezett. Úgyhogy mára voltunk hivatalosak a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Itt pedig felmentették. Fellebbezésnek helye nincs! Olyan volt, mint egy hidegzuhany. Én azt tanultam, hogy egyirányú utca végén be kell sorolni a kanyarodás szerinti oldalra. A bírónő pedig azt mondta, hogy megszünteti az eljárást, mert az út nem alkalmas a párhuzamos közlekedésre, ergo nem szabadott volna melléállni.

 


Ha nem indul a videó, bökj ide!


Csatolok egy videót, tegnap előtt készítettük, nézd meg légyszi. A busz bal oldalt áll, úgy, mint akkor is tette, annyi különbséggel, h most egy autó áll mellette. Ha a busz előbb volt ott, akkor az autó a szabálytalan? Ha az autó, akkor a busz? És szépen, nagy ívben kanyarodik ki, nem úgy, mint akkor. Képzeld el, hogy amögött van még két autó, és a busz lassan indul, majd lezárja az ívet, úgy, h oda beszorulok, majd mégjobban rám húzza a kormányt. Á, nincs igazság.

Most nem tudom, mit tegyek. Megéri polgári pert akasztani a nyakába? Vagy nyeljem le, h erősebb kutya baszik? Vagy mit tegyek? Rövidesen megkapjuk a határozatot.

Köszönöm, Üdv és gratula az oldaladhoz.

H. Áron

komment komment Címkék: budapest bkv busz autó baleset kresz nyugati brfk vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása