BKV-Figyelő

Késve vette észre a piros lámpát és a megállókat

BKV figyelő.hu

2009.11.25
08:40

Olvasónk nem tudja, hogy a 151 busz vezetője a fáradtság vagy családi problémák miatt vezetett-e figyelmetlenül tegnap. A buszos egy piros lámpát késve vett észre, majd elhajtott egy megálló mellett, ahová egyébként be kellett volna állnia. Padlófékkel megállt, de majdnem a járdán kötött ki. Ezek után minden megállónál volt valami probléma:

Tisztelt BKV-figyelő!

Ma (2009.11.22) egy érdekes esettel találkoztam. A 151-es buszon lévő buszsofőr (FLR-712 16:12-kor volt a Mártírok útjánál. Nem tudom más is utazott-e rajta az olvasók közül) kicsit nem volt magánál. Lehet, hogy kicsit fáradt volt, vagy más problémája volt, nem érdekel, nem is akarom bemártani, csak mások véleménye is érdekelne. Szóval, az Ady Endre úton levő lámpa piros jelzésén majdnem áthajtott. Ez még nem is érdekelt. De aztán kezdett érdekelni a történet. Ugyanis az Áchim András utcai megálló egyszerűen fel sem tűnt neki. Egyszerűen elhúzott mellette, majd satufékkel megállt utána, és majdnem felment a járdára.

Több ajtónál is rég volt jelezve. Aztán a Hunyadi térnél pedig majd 20 centire állt meg a járdától. A következő megállóban meg tudott állni. Majd a Mártírok útjai megállót is csak későn vette észre, és nem tudott jól beállni a megállóba. A hátulja kilógott a sáv közepére. A Hunyadi téri megállótól figyeltem a sofőrt. Könyökkel támaszkodott a bal oldalán lévő könyöktámaszra, és rátette a fejét a kezére. Így a feje kb. 30 fokos szögben volt döntve. A bagó pedig lógott ki a szájából. Mellesleg csukott ablaknál... Így vezetett. Egy élmény volt. Kérem, írják meg, ha utaztak rajta más olvasók.

Csatolnék még egy kis hozzászólást. Én úgy tudom, hogy a garázsmenetes busznak a garázsig kell az utasokat szállítania. Namármost, ha ez így van, akkor a 148-as buszsofőrre mi jogon szállít le engem a buszról a Baross utcai megállóban? Mikor én csak a Kossuth Lajos utcáig akarok menni, ő pedig amúgy is arra megy. Várom a reakciókat.

Üdvözlettel: Z. Gergő.

komment komment Címkék: budapest bkv busz lámpa kresz figyelmetlenség utas panasz észrevétel vezető megálló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása