BKV-Figyelő

Lehet nagyobb a botrány: a BKV bekeményít

BKV figyelő.hu

2009.12.07
12:00

Tucatnyi tanácsadói szerződés ügyében még ezen a héten büntetőfeljelentést tesz a BKV a rendőrségen - írta pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Népszava hétfői számában.

A napilap emlékeztetett: még tart a BKV belső vizsgálata, amely összesen hatszáz korábbi szerződés ellenőrzését jelenti. Hozzátették: a munkával 2010. március 31-ig kell végeznie a belső ellenőrzésnek, de a Népszava értesülése szerint tíznél több kontraktus esetében már annyi konkrét információ gyűlt össze, hogy napokon belül feljelentést tesznek. A döntően szakértői, tanácsadói megbízások közül az előzetes vizsgálati jelentés szerint több lehet a szabálytalan, jogilag kifogásolható.

A lap felidézte: a BKV felügyelőbizottsága még októberben határozott arról, hogy a rendőrség által már vizsgálatra bekért mintegy 100 szerződésen kívül további 500 átvilágítása indokolt, ugyanis valószínűsíthető a teljesítményigazolás nélküli kifizetés, illetve a túlfizetés is.

(MTI, Népszava)

komment komment Címkék: budapest mti tanácsadás bkv botrány szerződés népszava kocsis

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása