BKV-Figyelő

Ellopták a karbantartásra szánt pénzt a BKV-nál

BKV figyelő.hu

2009.12.11
07:40

Ahogy néhány héttel ezelőtt írtuk, tényleg érik egy metró-tragédia. A fővárosi politikusok és a BKV vezetői az elmúlt években több tízmilliárd forintot talicskáztak ki a közlekedési vállalattól, és ennek eredményével minden nap találkozunk. A cég  ezután járatokat csökkentett és elvont több milliárd forintot a karbantartástól. Jelenleg ott tartunk, hogy se alkatrészre, se szerszámokra nincs pénz. A karbantartás teljes hiánya eddig csak a buszokon és a villamosokon volt érezhető, de az utóbbi időben a metró is egyre sűrűbben meghibásodik, leáll, elfüstöl, kigyullad.

Alant két utasészrevételt olvashattok. Az első levél írója egy világítás nélküli, a második szerzője pedig egy két állomás között füstölni kezdő metrón utazott:

Kedves BKV-figyelő!

A BKV már nagy szintű spórolásba kezdett. Olvasva naponta a Metropolt, minden nap legalább három hirdetés van feladva vagy épp tönkrement köszörűgépet adnak el vagy rossz írógépet, minap használhatatlan villamost, darus kocsit, 405-ös Ikarust. A legújabb, ami szintén szívderítő azaz elcseszett munkaruhák eladása, nagytételben. Mégis kifizették, és most próbálnak túladni rajta. Arra várok, hogy Eleonóra  lepedő nagyságú bugyijait mikor értékesítik dedikálva.

Ma (2009.12.09) reggel is szemtanúja voltam a spórolásnak. A 3-as metrón már világítás sem volt, egész úton úgy ment a szerelvény, hogy csak egy tartalék izzó világított (vagy vészlámpa áramszünet esetére.) Egy gyertyának nagyobb fénye volt, mint annak.

Többen megdöbbenve nézték mikor beálltunk egy adott állomásra  hogy ez a szellemvasút vagy a havi 10 ezres BKV szolgáltatás?Sajnos az utóbbi, de az biztos, hogy olyan élményt élhetett meg minden utas, mint régen az alagútba bemenő szellemvasút a vidámparkban.

A kép minősége nem azért ilyen, mert a telefonom ennyire ócska képet csinál, francokat nagyon is jó képeket csinál csak ennyi volt a fény a metrón!

Üdv: Bf


Két megálló között kezdett füstölni a metró

Kedves BKV-figyelő!
 
Ma (12. 10.) reggel 7.00 óra és 7.15 között Újpestről jövet átéltem a haladó metrókocsiban egy kezdődő elektromos tüzet. Hát mit mondjak, beparáztam becsületesen. Ugyanis két megálló között az Árpád híd és a Dózsa György úti megállóba érkezve keletkezett. Szerencsére - a nagy ijedtségen kívül- senki nem sérült meg, de azt hiszem ez nem a BKV-n múlt, hanem az emberek gyors reakcióján.

Valahol felháborítónak tartom, hogy ilyen magas bérletárak mellett az ember életveszélyben van  Budapest közlekedésében. Mert mi van, ha a vezető nem veszi észre (ahogy ezt sem) és az emberek pánikreakcióját ismerve, komolyabb sérülések is akár halálos kimenetelű is keletkezhet egy ilyen esetben. Amikor az ember be van zárva egy nagy sebességgel haladó kocsiba és nincs kiút, hát igen ez borzasztó pánikreakciókat vált ki az emberekből és ilyenkor történnek azok az esetek amikor az emberek agyontapossák a másikat, mert mindenkibe beindul a menekülési reakció.

Szóval ne a "kis" embereken hozza be a BKV a vezetői által elsikított milliókat, hanem próbáljanak már valakit felelősségre vonni ezekért a lopásokért. Mert műbalhé az van rendesen, de semmi nem történik utána. Nincs pénz és megint a becsületesen dolgozó adófizetőktől akarják behajtani az ellopott milliárdokat. Szégyen! Azokból az elsikkasztott pénzekből lehetne javítani ezeken a problémákon csak tenni kéne valamit hogy visszakerüljön az a sok pénz. És jövőre gondolom megint emelkedni fog a bérlet ára. És marad a lerohadt géppark és az emberek továbbra is életveszélyben vannak.

Egy felháborodott utas!

komment komment Címkék: budapest bkv utazás metró baleset füst utas panasz világítás észrevétel műszaki hiba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása