BKV-Figyelő

Közösségi közlekedés az ünnepi időszakban

BKV figyelő.hu

2009.12.23
12:00

Társaságunk az ünnepek alatt is folyamatosan biztosítja a közösségi közlekedést. A korábbi évekhez hasonlóan a menetrendet az ünnepek során jelentkező utazási igényekhez alakítottuk. A 2-es villamos vonalán kivilágított karácsonyi villamos 2009. december 5-e és 2010. január 6-a között szállítja az érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkező minden kedves utasunkat.

A karácsonyt megelőző téli időszakban december 19-én (szombaton) és december 23-án a tanítási szünetre vonatkozó pénteki menetrend szerint járnak a járműveink. December 20-án (aranyvasárnap) utasaink hatékonyabb kiszolgálása érdekében elsősorban azokon a vonalakon, amelyek bevásárlóközpontokat érintenek, néhány viszonylaton szóló busz helyett csuklós buszt állítunk forgalomba, míg néhány viszonylaton sűrűbben közlekedtetjük járatainkat.

December 24-én szombati közlekedési rend szerint rövidebb üzemidővel közlekednek járataink, azaz 16 óra körül indulnak utoljára a nappali járatok, ezután éjszakai buszokkal lehet utazni.

Az utolsó kisföldalatti 15.18-kor indul a Mexikói úti és 15.29-kor a Vörösmarty téri végállomásról. A 2-es metró vonalán az utolsó szerelvény 15.13-kor indul az Örs Vezér térről és 15.18-kor a Déli pályaudvari végállomásról. A 3-as metró vonalán 15.09-kor szállhatnak fel az utolsó szerelvényre a Kőbánya-Kispest végállomásról, míg az Újpest-Központ végállomásról 15.10-kor. A Nagykörúti Combino villamosok 15:30 és 15:45 között indulnak utoljára a végállomásokról, ezt követően éjszakai buszok állnak forgalomba. Az utolsó 4-es villamos 15.35-kor indul a Fehérvári úti végállomásról, míg a Moszkva térről induló járatra 15.41-kor szállhatnak fel utasaink. A 6-os villamos a Móricz Zsigmond Körtérről 15.31-kor indul, míg a Moszkva térről 15.45-kor. A 7-es család utolsó járatai 15:30 körül indulnak a végállomásokról. Az utolsó 7-es és 7E jelzésű autóbusz járat 15.34-kor és 15.29-kor indul a Bosnyák térről, a budai végállomásokról, Budafok-Albertfalva vasútállomástól 15.35-kor, a 7E jelzésű járat esetében 15.30-kor indu
l az utolsó járat a Kelenföldi pályaudvarról. Az utolsó 173-as és 173E jelzésű autóbusz járat 15.29-kor és 15.26-kor indul az Újpalota, Nyírpalota utca végállomástól, míg a budai végállomásokról, a Bornemissza térről 15.35-kor, a 173E jelzésű járat esetében pedig 15.35-kor indul az utolsó járat a Kelenföldi pályaudvarról.

A tavalyi évhez hasonlóan az utolsó metrószerelvények 15.30-kor indulnak a Deák Ferenc téri állomásról, ahol kölcsönösen bevárják egymást, utasaink számára biztosítva az átszállási lehetőséget. A Deák Ferenc térről 15.30-kor induló metrószerelvényeket valamennyi metróhoz kapcsolódó felszíni járat megvárja, és biztosítja a csatlakozási lehetőséget a külső felszíni végállomások felé. December 24-én, Szenteste a karácsonyi villamos nem közlekedik.

December 25-26-án (Karácsonykor) az állami ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekedtetjük járatainkat.

A két ünnep között az iskolaszünet idején érvényes munkanapi menetrendek lesznek érvényben, ill. december 28-31. között néhány vonalon ennél ritkább közlekedésre kell számítani, de valamennyi, az iskolaszünet idején közlekedő járatunk üzemelni fog.

December 31-én az iskolaszüneti, illetve év végi menetrendek lesznek érvényben. Az esti üzemzárást követően egész éjszaka sűrűbben közlekednek az éjszakai járatok. A 906-os éjszakai járat helyett, egész éjjel jár majd a 6-os villamos, valamint a Fogaskerekű is. Az új év első napján január 1-jén az állami ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekedünk. Január 2-án szabadnapokon (szombati), 3-án munkaszüneti (vasárnapi) napokon, míg január 4-étől az iskolai időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a járataink.

A 2-es villamos vonalán kivilágított karácsonyi villamos 2009. december 5-e és 2010. január 6-a között szállítja az érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkező minden kedves utasunkat. Az ünnepi villamos hétköznapokon 17.00 - 20.00 óráig közlekedik a Boráros tértől a Jászai Mari térig, 20.00 - 23.00 óráig a Közvágóhídtól a Jászai Mari térig, hétvégén pedig szintén 17.00 - 23.00 óráig a Közvágóhídtól a Jászai Mari térig.

komment komment Címkék: budapest közlekedés bkv busz metró közlemény karácsony éjszakai tájékoztató szilveszter villamos

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása