BKV-Figyelő

?Azt csak úgy kiraktam, nem találtam mást? ?magyarázkodott a buszvezető

BKV figyelő.hu

2010.01.04
08:00

Utálok ismeretlen helyre BKV-val menni. Mindig jó előre felkészülök, térképekkel, menetrendekkel, hogy biztosan jó helyen szálljak le. A buszokon lévő táblák megbízhatatlanok, a buszvezetők sosem mondják be a megállók neveit, ezért minden információt magunknak kell megszerezni.

Olvasónk szilveszter éjszakáján kedvesével ment házibuliba. A buszt ,amivel utazni akartak nehezen, de megtalálták. Fel is szálltak rá, de arról már rossz helyen, rossz megállóban szálltak le, ugyanis a táblán ami a buszon volt, rossz megállónevek voltak feltüntetve. Én hiszem, hogy a buszvezető nem viccből vagy bunkóságból tett ki rossz táblát, sajnos nem talált mást, csak régit, és így legalább a külső tájékoztatást meg tudta oldani, de olvasónk álláspontját is megértem:

Tisztelt BKV-figyelő!

Szilveszter éjszakáján hihetetlen eset esett meg velem és kedvesemmel. Egy ismerősünk házibulijára tartottunk, ami sajnos Pest egyik külső kerületében volt. A KöKi-re vitt minket az utunk, ahol a 182-es vagy a 282 E busz lett volna a megfelelő számunkra. Sikerült is néhány véletlenszerűen elhelyezett tábla után rálelni a megállóra, és már jött is a busz. Minden gyanúsan könnyedén sikerült. Elvileg egy bizonyos Kőrös utcánál kellett volna leszállnunk, de a tömeg miatt nem tudtam elmászni a járat-tábláig, így hát kénytelen-kelletlen mentünk pár megállót, és reméltük, hogy nem megyünk túl a célunkon. Kezdett egy kis tér lenni, én pedig megnéztem a táblát. Közben észre vettem, hogy többen is azt vizsgálják és erősen tanakodnak, mert a járat odafele vezető útja jó 5-10 megállóval eltért a visszafele menőtől, ráadásul egyik oldalt le volt ragasztva egy része és még újabb - harmadik féle megálló nevekkel volt "feldobva". Végülis az odafele úton megtaláltam a megállónkat a táblán; Gyékény tér után Kőrös utca következik.

Gyékény teret elhagyta a busz, már az ajtóban állunk, örülök, hogy ura lettem a helyzetnek; megáll a busz, leszállunk, és látom hogy Olt utca a megálló neve. Gyorsan, mielőtt elindulna a busz, gyorsan előre mentem és kopogtam az első ajtón, a sofőr kinyitotta és várta, hogy mit akarok. Megkérdeztem:

-Elnézést, de a menetrend szerint a Kőrös utca nevű megállónál kéne lennünk, hogy tudunk oda eljutni? -Milyen Kőrös utca? -Hát itt van a táblán... -Hol? -Hát itt...  Megmutattam, hogy ott és már  a többi utas is mutogatta a sofőrnek, hogy ott van. Erre a válasz: -Jah, hát azt csakúgy kiraktam, mert nem találtam jobbat, az már rég nem érvényes. -Mi van? És hogy jutunk el innen a Kőrös utcához? -Én azt nem tudom. -Ja, ez így megy? Akkor viszlát.

Sofőr, köszönés nélkül el, én meg felírtam a rendszámot és az időpontot: BPO 217, 18 óra 56 perc.

Véleményem szerint ez már túl megy a nevetséges kategórián és inkább a pofátlan, a felháborító, és a tarthatatlan környékén mozog. Persze esett már meg velem, hogy ellenőrök hamis jegyet akartak eladni nekem, esett meg, hogy hamis dátumozású büntetésekkel bombáztak, de hogy már a járataikat sem képesek kézben tartani és azt se tudják, merre járnak, csak tetszőleges helyeken kirakják az utasokat...Ez hihetetlen. Ez nem közlekedési vállalat, hanem egy maffia.

Utóirat: Miután a busz otthagyott minket a teljesen ismeretlen vidéken, mentünk pár lépést és kiderült, hogy az első utca keresztbe az a bizonyos Kőrös utca...

BKV-n utazó bajtársi üdvözlettel:

Ádám

komment komment Címkék: budapest bkv busz utas panasz tábla tájékoztatás észrevétel vezető megálló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása