BKV-Figyelő

VFSz sajtóközlemény: Közlekedési zavarok a BKV-nál

BKV figyelő.hu

2010.01.05
05:00

A BKV Zrt. - reagálva a tegnapi  súlyos közlekedési zavarokra - közleményt adott ki, melyben a buszvezetőket, szerelőket vádolja a munka szándékos bojkottálásával, és azonnali vizsgálatot rendelt el.

Álláspontunk szerint a kialakult helyzet elsődleges oka a járművek katasztrofális műszaki állapota, az elmúlt évek hanyagsága, a BKV Zrt. finanszírozásának hiánya.

A Villamos Független Szakszervezet szolidaritást vállal a buszos kollégákkal, elítéli a BKV Zrt. azon szándékát, mely a rossz műszaki állapotok, a vállalat felelőtlen gazdálkodása, és a politikai érdekek mindenáron való kiszolgálása miatt a felelősséget a munkájukat becsülettel ellátó és a szabályokat maradéktalanul betartó egyszerű dolgozókra hárítja!

A kialakult helyzet oka a járműpark rossz állapota. Az elmúlt időszakban nyilvánvalóvá vált, hogy a jelenlegi körülmények és feltételrendszer mellett a járműállomány nagy része nem alkalmas az utasok biztonságos szállítására – erre hívták fel mindenki figyelmét a dolgozók egyöntetűen és egyszerre, mellőzve azt a vállalat iránti lojalitást, melynek szellemében eddig működött a budapesti tömegközlekedés. A dolgozók lojalitása a vállalt iránt megszűnt.

Közleményében a BKV a közlekedési zavar okaként a Kollektív Szerződés körüli vitát jelöli meg, illetve nem érti a szakszervezeteket ellenállását a vállalat jövedelem-csökkenést eredményező ajánlatával szemben, hiszen az adójogszabályi változások következtében jövedelem-emelkedés várható.

Mérhetetlenül felháborítónak és arcpirítónak tartjuk, hogy a BKV egy olyan körülményre hivatkozva csökkenti a jövedelmünket, melyhez semmi köze sem a vállalatnak, sem a dolgozóknak!

Mérhetetlenül felháborítónak és arcpirítónak tartjuk, hogy a BKV a dolgozókon, a járműveken és a műszaki állapotokon akar spórolni – veszélyeztetve az utasokat és a forgalombiztonságot -, miközben sem a menedzsment, sem a tulajdonos nem hajlandó részt vállalni a takarékosságban, és miközben ellenőrizetlenül folynak el a milliárdok!

A BKV Zrt. jelen magatartásával 12.000 dolgozójának és családjainak megélhetésével játszik, és felelőtlenül kockáztatja az utasok biztonságát.

Gubinyi Gábor
Villamos Független Szakszervezet
kommunikációs vezető

2010. január 5.

A sztrájkkal és a hétfő eseménnyel kapcsolatos hozzászólásaitokat az előző bejegyzésben várjuk. Ha hozzászólnál, kattints ide!

komment komment Címkék: budapest bkv közlemény sztrájk utas szakszervezet vfsz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása