BKV-Figyelő

Külön kérték, mégsem jött az alacsonypadlós busz

BKV figyelő.hu

2010.01.06
08:00

Olvasónk decemberben mozgássérült feleségével Ákos koncertre ment. Mivel a rendezvényen több mozgássérült is megjelent, a szervezők kérték a BKV-t, hogy közlekedtessen alacsonypadlós autóbuszt az érintett vonalon. A BKV nem foglalkozott a kéréssel, sőt! Még olyan vonalra sem küldtek alacsonypadlós járművet, ahol menetrend szerint közlekedett volna:

Tisztelt BKV Zrt!

2009 december 28-án mozgássérült feleségemmel úgy gondoltuk, hogy este elmegyünk szórakozni sorstársainkkal Ákos koncertre. A szervezők jelezték is a BKV Zrt felé, hogy a rendezvényen mozgássérültek kisebb része jelen lesz.
 
173 autóbusszal el is jutottunk a Keleti Pályaudvarig ahol átszálltunk volna a 178 alacsonypadlós autóbuszra ami megvolt hirdetve 19:07-kor ami Keleti pályaudvarnál volt 19:27-kor. De sajnálattal tapasztaltuk aznap, hogy nem igen vették figyelembe a rendezvény szervező igényeit, hisz a vonalon egy sem volt ami alacsonypadlós jármű.

Mivel a koncert 23:00 felé lett vége ezért elindultunk 3 kerekesszékes, és 3 fő segítő kísérők. Megvoltunk nyugodva, hogy a BKV ZRt, és a rendezvény szervezője mivel jelezte, hogy mozgássérültek is lesznek a rendezvényen ezért a 178-as autóbusz koncert végére is közlekedteti. Sajnálatos módon nem így volt! Sőt közölték, hogy 21:00-kór volt az utolsó.

Így neki indultunk a Dózsa György út 7, 173 autóbusz megálló felé, de sajnos az utolsó autóbusz is elment az orrunk előtt. Úgy látszik, hogy a BKV ZRt ahogy a szlogenje is tartja „Önnek jár”, hát ezek szerint magosról beleszarik a mozgássérültek életébe, sőt azt mondják Önök, hogy a mozgássérült maradjon otthon a seggén, és ne menjen szórakozni sem.
 
Szégyen, hogy haza jutásunkhoz taxi társaságot kellet igénybe venni. Megjegyzem, ha ez Ausztriába megtörtént volna a közlekedési társaság kifizeti a taxi számlát a mozgássérültnek.
 
Felháborító továbbá, hogy ami megvan hirdetve menetrendben alacsonypadlós jármű azt sem tudják betartani.
 
Tisztelettel: Bratkó József

komment komment Címkék: budapest bkv busz menetrend utas kerekesszék panasz észrevétel alacsonypadlós vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása