BKV-Figyelő

Ernő elárazta: rács mögött marad "Demszky Raszputyinja"

BKV figyelő.hu

2010.02.05
20:50

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság a felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsított Mesterházy Ernő fővárosi főtanácsadót és Zelenák Tibort, a BKV egykori főosztályvezetőjét. A BKV egykori értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettese megúszta a cellát, őt házi őrizetbe helyezték.

A főügyészség még péntek reggel azt kezdeményezte, hogy a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt mindhárman előzetes letartóztatásba kerüljenek. 

Regőczi Miklóst hűtlen kezelés, Zelenák Tibort bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés miatt hallgatták ki a nyomozók még szerdán, akik szerint a volt vezérigazgató-helyettes 12 cég vonatkozásában mintegy 81 millió forint, Zelenák Tibor pedig 6 cég vonatkozásában több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a közlekedési társaságnak.

Mesterházy Ernő fővárosi főtanácsadót azzal gyanúsítják: szándékosan rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek.

Regőczi Miklóst és Zelenák Tibort januárban Horváth Éva, Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes szóvivőjének fiktív foglalkozásával is meggyanúsították. A nyomozók szerint a volt szóvivő 2008. február 1. és 2009. szeptember 18. között úgy vett fel a BKV-tól összesen 24 millió forint munkabért, prémiumot és jutalmat, hogy azért ténylegesen nem végzett munkát.

Fuzik Zsolt volt informatikai igazgatót még délelőtt helyezték előzetesbe a "gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés" bűntette miatt, nála úgy vélte a rendőrség, hogy továbbra is fennáll a szökés veszélye.

Fuzik Zsoltot szerdán fogta el a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) "Sólyom" bevetési egysége Szegeden, ahol külsejét elváltoztatva bujkált. Az informatikai igazgatót tavaly december 4. óta körözték. "Gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett" vesztegetés bűntettével gyanúsítják, amelynek büntetési tétele 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés.

(Hírszerző összeállítás)

komment komment Címkék: budapest bkv hír demszky botrány hírszerző összeállítás regőczi zelenák

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása