BKV-Figyelő

Moderálási alapelveink

BKV figyelő.hu

2011.03.23
01:31

A BKV-figyelő internetes portál írásainak olvasása és a bejegyzéseinek kommentálása teljesen ingyenes, azokat bárki használhatja, kivéve azokat, akik megszegik az alapelveket. Minden hozzászóló a komment elküldésével kijelenti, hogy a moderálási alapelveinket és a blogszabályzatunkat elolavasta, és a leírtakat tudomásul vette. Elvárjuk a látogatóinktól, akik élnek a vita lehetőségével, hogy betartsák az általunk megírt szabályokat.

A moderálási elvek célja, hogy a normális keretek közt kialakult vitát helyes mederben tartsa. Minden embernek joga van a véleményét elmondani, amíg azzal más jogait vagy törvényt nem sért meg. Ezenkívül vannak morális, ízlésbeli szabályok is, melyek betartását kommentelőinktől elvárjuk.

A BKV-figyelő blogon publikált bejegyzéseket csak a regisztrált olvasóink kommentálhatják.

Nem hallgatjuk el a miénkkel ellentétes véleményeket sem! Ha a levél írójának és a blog szerzőjének véleményével nem értesz egyet, akkor is várjuk hozzászólásaidat. Csak a moderálási elveknek nem felelő kommentek lesznek moderálva!

A moderátorok különleges jogokkal és felelősséggel felruházott felhasználók. A moderátorok jogában áll a bejegyzések címét módosítani, teljes témát törölni, hozzászólásokban oda nem illő szavakat, törvényt sértő tartalmakat, a blogot szerkesztő személyek bármilyen érdekét sértő kifejezéseket eltávolítani és akár szankcionálni.

Tilos kimoderált hozzászólást megismételni, tilos egy hozzászólást szándékosan megismételni (flood), tilos reklám, marketing vagy PR céllal hozzászólást elhelyezni. A téma címéhez kapcsolódóan kell a témába írni, nem a témához kapcsolódó bejegyzést tilos beírni (offolás). Különösen tilos a hozzászóló társat durván becsmérelni, illetlenséggel ellátni.

A moderátor igyekszik a vitából eltávolítani minden olyan jellegű beírást, mely a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és/vagy zavaró, agresszív vagy témán kívüli hozzászólás. A moderátorok a szabályszegés súlyától függően (akár végleg vagy határozott ideig) kitilthatnak vagy végleg törölhetnek egyes felhasználókat a rendelkezésükre álló információk bármelyikének nem nyilvános módon történő felhasználásával. Az első hiba esetén általában csak akkor tiltják ki őket, ha a szabályszegés kiugróan súlyos.

A moderátorok szubjektív megítélésének jelentőségét csökkentendő, a törölt hozzászólásokat valamennyi moderátor látja, és joga van érvényteleníteni a másik moderátor beavatkozását. A moderátorok tévedhetnek, de a céljuk, hogy a vitafórum megmaradjon a szabad véleménynyilvánítás egyik lehetőségének - anélkül, hogy ezzel a lehetőséggel bárki visszaélne. A moderátor joga eldönteni, hogy mi az a morális, ízlésbeli határ, vagy mi az a tartalom, ami az előbbiekben leírtakat megsérti és melyek azok, amelyeket még megenged.

Azon felhasználók ellen, akik nem tartották be a moderálási alapelvekben rögzítetteket, a moderátoroknak joga van fellépni úgy, hogy minden általuk rendelkezésre álló eszközzel megakadályozzák az alapelvek vagy törvények ismételt megsértését.

A moderátoroknak nem csak jogaik, hanem kötelességeik is vannak. Felelősségük, hogy a moderálási elveket szem előtt tartva érthető rendszer szerint és következetesen moderálják a hozzászólásokat, illetve azokat nem anonim kérdésre megindokolják, vagy súlyos esetben a moderálási indokokat a moderálási fórumban nyilvánosan megteszik. A moderátorok csak annyira avatkoznak bele a vita menetébe, amennyire azt a kulturált társalgás menete megkívánja.

A moderátorok mindent megtesznek, hogy a szabályokat sértő hozzászólásokat szankcionálják, de a blog mérete miatt nem biztos, hogy mindent megtalálnak. Ezért kérjük, hogy ha egy felhasználónk olyan bejegyzésre bukkan, amely megítélése szerint a moderálási elvekben rögzített kitételek bármelyikébe ütközik, esetleg egyéb módon akadályozza a kulturált társalgást, jelezze azt az bkvfigyelo@gmail.com címen.

A BKV-figyelő egyéni belátása és érdekei szerint szabadon rendelkezik a fórumán közzétett információval, illetve hozzászólással. A hozzászólás közzétételével a felhasználó lemond hozzászólása feletti rendelkezési jogáról, anyagi vagy más jellegű követelést a későbbiekben arra alapozva nem támaszthat.

A BKV-figyelő névtelenséget biztosítanak felhasználóiknak. Bizonyos megkötésekkel minden felhasználó olyan álnevet (nick) választhat magának, amilyet csak akar.

Nem választható olyan nick, amely:

- a valós életben bármely közszereplő, közismert ember neve, vagy ahhoz megtévesztésig hasonló a nick név, ha nem ő az a személy, -más regisztrált felhasználó által már használt vagy ahhoz megtévesztésig hasonló nick név, - más jogos és méltányolható érdekeit sértő név, - obszcén vagy trágár kifejezés, - törvényt sértő kifejezés, - a BKV-figyelő valamely hivatalos személyére utaló vagy ahhoz megtévesztésig hasonló nick név, - burkolt vagy nyílt reklám, marketing vagy pr-hordozónak tekinthető.

Amennyiben egy felhasználó a fenti lehetőségek közül bármelyik pontot megszegi, és tiltott kategóriába tartozó nicket használ, hozzászólásának tartalmától függetlenül kimoderálhatjuk véleményét és/vagy kitilthatják a blogról.

A moderálási elveink 2011. március 21-től érvényesek!

komment komment Címkék: blog komment moderálás bkv-figyelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása