BKV-Figyelő

Miért indulnak el a buszok percekkel előbb a végállomásról?

BKV figyelő.hu

2011.03.31
01:29

Olvasónk, Zsuzsa és a gyermekei a 185-ös busszal utaznak minden nap. Vagyis csak utaznának, ugyanis a 7:15-ös busz rendszerint percekkel előbb elmegy, holott a busznak ez lenne az első megállója, tehát nem mehetne el ennyivel előbb. Vajon a végállomáson miért nem várják meg az indulási időd? Miért kell percekkel előbb elhagyni az első állomást? Ha van hasonló tapasztalatotok, akkor írjátok meg a kommentek között, vagy küldjetek levelet a bkvfigyelo@gmail.com címre.

Kedves BKV-figyelő! 

Szeretnék egy kicsit panaszkodni a 185-ös buszra.

Majdnem minden reggel hamarabb megy el a busz a menetrendjénél, mi pedig hol elérjük hol nem. Az újhegyi sétány megállójánál lakom, ez az első megálló a "végállomás" után. Azért tettem idézőjelbe, mert ez egy körjárat, nehéz végállomásról beszélni. Mivel ugye a mienk az első megálló, nem szedhet össze menet közben fölös időt.

A gyerekekkel, a 7:15-ös buszhoz megyünk, mert ezzel ér be időben az iskolába. A busz pedig 12-13-kor elmegy. Nem értem, miért nem lehet tartani a menetrendet? Az sem megoldás hogy menjünk ki hamarabb, így is 6-kor költöm a gyerekeket, nem lehet őket korábban. A következő busszal pedig már csak 50-55-re ér be az iskolába, ami késő. 

A másik problémám, hogy a 185-ös mindig szóló busz. Az útvonalán van 2 gimnázium, 3 általános iskola, a közelében még 2. Iszonyatos tömeg van rajta, a kisiskolások egymás hegyén-hátán állva, sokszor a lépcsőn állva, ajtónak dőlve utaznak. 6-7 évesek. Nagyon veszélyes. Miért nem lehet reggelre betenni csuklós buszt?

Köszönöm a ha kiteszed a blogra.

Üdv: Zsuzsa

komment komment Címkék: budapest bkv busz menetrend utas panasz észrevétel végállomás követési idő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása