BKV-Figyelő

Még mindig nehézséget jelent az üzemidő alatti takarítás

BKV figyelő.hu

2011.04.27
18:32

A hányások eltakarítása és az üzemidőben történő takarítás régóta megoldatlan probléma a BKV-nál. Ha kifolyik valami a padlóra, vagy ha menet közben valaki kidobja a taccsot, akkor a kosz rendszerint üzemzárásig a jármű belsejében marad, jobb esetben fellocsolják valamivel, vagy szórnak rá egy kis forgácsot. Vajon miért van az, hogy más európai nagyvárosokban ezt a problémát is meg tudják oldani? Miért olyan nehéz minden végállomásra egy vödröt és egy doboz hipót kihelyezni? Várom az érveket és az ellenérveket.

Kedves BKV-figyelő!

Egy rövid történetet szeretnék megosztani veletek és az olvasókkal:

2011. április 15-én 10:50-kor a 97E busz megérkezik az Örs Vezér térre. Utazik rajta egy anya a 3-4 év körüli kisfiával. Még megállás előtt a kisfiú rosszul lesz, kidobja a taccsot. A mama gyorsan felkapja, leugrik vele a buszról a közeli bokrokhoz, de így is szép kis tócsa keletkezik. A mama a sofőrnek nem szól.

Második felvonás: 12:35, Örs Vezér tér, ugyanaz a busz (pont kifogtam). A hányás még mindig ugyanott. 1-2 kört mehetett időközben a busz, de úgy látszik, senkit sem zavart. Idős házaspár érkezik, akrobatikus mozdulattal átlépik a hányást, amely pont a harmadik ajtónál lévő ülés bejáratánál terül el. Ezt látja egy középkorú nő. Leszáll, és odamegy a !dohányzó sofőrökhöz. Elmondja a panaszát. Ők enyhén lekezelően hallgatják, és nagyokat szippantanak közben a cigiből. Az egyik végül elhatározza magát, kinyit egy ajtót, molyol valamivel. Fél perc múlva megjelenik egy !!!locsolókannával a kezében. Felszáll a buszra. Vakarja a fejét, majd megszólal: "Na vigyázzanak a lábaikkal!". Ezzel a lendülettel beleönt a hányásba 2-3 liter vizet, aminek eredményeképpen az ételdarabkák sugár irányban szerteúsznak, többségében az ülő utasok lábaihoz. Buszsofőr ismét megszólal: "Le kellene szállítanom magukat, és bevinnem a buszt, de azzal nem járnának jól." Ezzel elintézettnek tekinti a dolgot, és leszáll. Senki nem szól semmit, egy nő csóválja a fejét, a többség fapofával néz előre. Pár perc múlva indul a busz, ahogy halad, a víz még jobban szétteríti a hányást. Később még felszállnak páran, többségük nem néz a lába elé, vagy csak nem érdekli, és simán belelép a maradványokba. Fél órával az indulás után nagyjából a busz negyedén megtalálhatók a széthordott ételdarabkákat. Látszólag senkit sem zavar...

komment komment Címkék: budapest hiba bkv busz jármű utas panasz takarítás észrevétel vezető üzemidő üzemszünet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása