BKV-Figyelő

Egy darab WC-papírt lobogtatva is le lehet jutni a budapesti metróba

BKV figyelő.hu

2011.05.11
16:18

Mindig akad egy játékos kedvű blogolvasó, aki leteszteli a metrónál posztoló humanoid beléptetőkapukat. Most RM tesztelte le a biztonsági őröket és az ellenőröket, és arra a megállapításra jutott, hogy akármit felmutathat az őröknek, mindent érvényes bérletnek néznek:

Kedves BKV-figyelő!

2010. augusztusában az Index csinált egy tesztet, hogy mennyire lehet bemenni hamis jeggyel, illetve bérlettel a metróba. Én, és egy barátom kedvet kaptunk ahhoz, hogy reprezentáljuk ezt a tesztet, (azzal a külömbséggel, hogy mi több helyen mentünk be) hamár elvileg a BKV szigorúbb ellenőrzéseket tervezett. Kezdtünk az Opera földalattinál.

Én még az érvényes bérletemmel mentem be, a haverom viszont egy március-áprilisi bérlettel jött utánam. Tulajdonképpen a biztonsági őr nagyívből leszarta hogy mi van a kezünkben, konkrétan egy darab cetlit is felmutathattam volna neki. A Mexikói út fele tartó földalattira a Kodály Köröndnél felszállt egy ellenőr. Nagyobb próbálkozást tettünk, szeptember-októberi bérletet mutattunk fel, rábökött az ellenőr, megnézte, és azt mondta: "Rendben van, köszönöm!" Elfogadta a féléve lejárt bérletet!

Majd átszáltunk az kettes metróra, amivel az Örsre tartottunk, és megtaláltuk a világ legidiótább biztonsági őrét. A következő történt: Az Örs Vezért terén (az állomás területén) van egy kaja automata. Gondoltuk veszünk valami kaját, de kikellett mennünk felváltani a pénzt. Kifele mutogattuk a lejárt bérletet, erre mondta: "Köszönööööööööm!"

Kimentünk, felváltattuk, visszamentünk. Betette a táskájába a haverom a bérletét, mentünk az ellenőr felé, elkezdte kivenni a táskájából, és megszólal az ellenőr: "Menjen uram, menjen!" nagyon rendes volt, ellenőrzés nélkül lazán bementünk, és ezt megcsináltuk mégegyszer, harmadszorra azt hitte hogy szórakozunk vele.

Innen elmentünk a Déliig, megpróbáltunk ott minden nélkül bemenni. Itt meg talán a legbunkóbb ellenőrt láttuk meg. Ránk ordít: "JEGY???!!! BÉRLET???!!!" Felmutattuk neki a rendes bérletet. Sajnos az biztonsági őrök nincsenek tisztában azzal, hogy a 18 éven aluliaknak nem kell érvényesítő matrica a diákigazolványukra, mindegy nem is vártam el tőle, elengedett.

Visszamentünk a Deákra, ott kimentünk és vissza. A legröhejesebb próbálkozás: 2009-es BKV bérlettel lazán besétáltam, ami mellesleg zöld, és teljesen máshogy néz ki mint a régi, a biztonsági őr leellenőrizte, és érvényesnek találta. Azt hiszem ennél jobban megkéne eröltetnie magát a BKV-nak. Ha megosztod megköszönöm, de csak a monogramomat írd ki légyszi!

Tisztelettel: RM.

komment komment Címkék: budapest teszt bkv metró ellenőr utas panasz bérlet jegy észrevétel biztonsági őr földalatti

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása