BKV-Figyelő

Igénylik az utasok az átláthatatlan tájékoztató táblákat?

BKV figyelő.hu

2011.06.15
03:42

Ez vajon a villamos áramátalakító berendezésének kapcsolási rajza? Akkor mit keres a villamoson, az ablaknál? - morfondírozott Juhász Ernő (27) az 50-es villamoson.

Azt szerette volna megtudni, hányadik megálló a Szarvas csárda tér, ezért kereste tekintetével a BKV járművein megszokott táblát, rajta a megállók nevével. Helyette ezt a színes, áramkörszerű dekorációt találta olyan villamosok megállóinak apró gyöngybetűkkel szedett nevével, amelyek egész máshol járnak.

Sehogy sem tudott eligazodni rajta, ezért inkább segítséget kért utastársaitól, akik eligazították, olvasható a Blikkben.

Mielőtt Ernő leszállt, még lefotózta a táblát, és elküldte a Blikk szerkesztőségének, hátha munkatársaink jobban eligazodnak a rajzon. A fotóért jár az ilyenkor szokásos 10 ezer forint, okosabbak azonban mi sem voltunk, így a BKV segítségét kértük: árulják el, ugyan kinek szánták a táblát, és az pontosan mit ábrázol.

? Utasaink számára készült, akik igénylik az ilyen jellegű információt. A tábla azoknak a vonalaknak a sematikus térképét, valamint az átszállási lehetőségeit mutatja, ahol a menetrend szerint e villamosok jelenleg megfordulnak ? magyarázta a közlekedési vállalat sajtóosztálya az egymásba fonódó színes vonalak jelentését.

A sajtóosztály munkatársai értetlenül álltak Ernő tanácstalansága előtt. Szerintük a vonalcsíkos táblák az egyik legjobban áttekinthető tájékoztatási elemek, hiszen ?segítik a vizuális tájékozódást, könnyen lehet vele a hurok-, illetve körjáratokat ábrázolni."

? A különböző viszonylatokat azért jelöli külön szín, hogy könnyen vezesse a szemet a tájékozódáskor. Az átszállóviszonylatokat logikusan, a többi viszonylatjelző táblán alkalmazott grafikai megoldással tüntettük fel, így könnyen értelmezhetőek utasaink számára, épp ezért nem is tervezik visszatenni a régi típusú táblákat ? közölte a sajtóosztály. A BKV szerint könnyen értelmezhető színes matricák egyébként darabonként mintegy 3200 forintba kerültek, olvasható a napilapban.

(Blikk)

komment komment Címkék: budapest bkv blikk villamos matrica utas panasz tábla tájékoztatás észrevétel cik

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása