BKV-Figyelő

Kukába dobott milliók: megválik a saját utazás tervezőjétől a BKV

BKV figyelő.hu

2011.06.27
21:20

Kukába kerül a BKV internetes utazástervező programja, de aligha zokognak tömegek az összebuherált szoftver búcsúztatásán. A program ugyanis túl sok bosszússágot okozott a felhasználóknak, akik a BKV internetes oldalán próbálták megtudni, hogyan jutnak el busszal, metróval, villamossal legegyszerűbben úti céljukhoz, -olvasható a Blikkben.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) most a világ legnagyobb internetes cégére, a Google-ra bízza egy új program fejlesztését ? tudta meg a Blikk. Ennek lényege, hogy hamarosan egy New Yorki és egy budapesti lakos is ugyanazon az internetes felületen tudja megnézni, hogyan juthat el legegyszerűbben a város egyik pontából a másikba.

- Végre felkerül a BKV a világ közlekedési térképére - örvendezett a hírnek Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke.

Budapest a Google üzleti kapcsolata nem teljesen új. Információink szerint a BKV már két évvel ezelőtt szerződött velük, ennek ellenére a BKV saját szoftver fejlesztésében fogott, ez volt az utazás tervező.

Az Index korábban úgy értesült, a BKV 12 millió forintot fizetet ki első részletként a fejlesztésre, amelyről nem sokkal később kiderült, kétséges, hogy megérte-e az árát. A buhera ugyanis csúfosan megbukott még tavaly májusban. Hiszen például hiába írta be a felhasználó a keresőbe például a Klinikák vagy a Ferenc körút metórállomást, a program nem ismerte fel. A Liszt Ferenc reptér 1-es és 2-es terminálja közti útvonalra pedig azt javasolta a program, hogy gyalogoljunk a kifutópályán, noha a BKV 200-as busza mindkét helyen megáll.

A BKV az elmúlt egy évben javítgatta a hibákat, foltozgatta a rendszert, de az sosem működött olajozottan.

Szerettük volna megtudni a BKV-tól, miért fejlesztettek saját szoftvert, ha már leszerződtek a Google-lal, mennyit fizettek ki mindösszesen a saját programra. Arra is választ vártunk, hogy mi lesz a sorsa a BKV utazástervezőjének és mennyire tarják használhatónak a szoftvert. A BKK azonban mindössze annyit közölt, hogy ?a kérdésekben foglalt előfeltételezések nem helytállóak" és azokra egy későbbi sajtótájékoztatón válaszolnak.

(Blikk - V. J. Z.)

komment komment Címkék: google budapest cikk internet bkv utazás blikk utas észrevétel bkk google transit utazástervező

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása