BKV-Figyelő

Kiesett a buszból egy idős nő a Gazdagréti lakótelepnél

BKV figyelő.hu

2011.07.03
10:18

A Gazdagréti lakótelepnél egy kanyarban az ajtónak esett és kiszakítva azt kiesett a buszból egy idős nő szombat délután. A 68 éves nőt súlyos sérüléssel vitték kórházba.Súlyos sérülést szenvedett egy 68 éves nő szombaton délután, miután kiesett a 150-es buszból menet közben egy kanyarban a Gazdagréti lakótelep közelében. A BKV fődiszpécsere elmondta, hogy a baleset délután történt a XI. kerület Péterhegyi út és Egér utcai kereszteződésénél lévő kanyarban.

A VT-Transman Kft. - a BKV szerződéses alvállalkozója - által üzemeltetett Volvo Localo típusú autóbusz éppen kanyarodott, amikor az egyik utas, egy idős nő elvesztette egyensúlyát, és nekiesett a középső ajtónak. A nyomás hatására az ajtószárny görgője kicsúszott a vezetősínből, és kinyílt, az utas pedig kiesett az úttestre. Az idős nőt a mentők fejsérüléssel vitték kórházba - közölte a fődiszpécser.

A BKV Zrt. közleménye szerint a baleset kivizsgálása folyamatban van, a közlekedési cég - a vizsgálat eredményének függvényében - megteszi a szükséges lépéseket. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója teljes körű vizsgálatra kérte a VT-Transmant.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. elvárja az alvállalkozóktól, hogy a közlekedésbiztonsági előírásoknak maximálisan megfelelő járműveket adjanak forgalomba, ezért indokolt esetben felelősségre vonja az alvállalkozót.

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása