BKV-Figyelő

Tiltsák be a fényképezést a metróállomásokon!

BKV figyelő.hu

2011.08.23
21:04

?Tiltsák be a fényképezést a metróállomásokon!? -Kérik a metrósok, akiket állításuk szerint sokszor megvakítanak a világosban vakuzó fotósok. Szerintük ez nem csak balesetveszélyes, hanem a metróközlekedésre is veszélyt jelent, hiszen sokszor sem a segédvezető sem a metróvezető nem lát másodpercekig a fényképezés után, és percekre csökken a látásuk hatékonysága.

Véleményem szerint ha a fényképezést nem is, a vakuzást mindenképpen be kellene tiltani, ha valóban ekkora veszélyt jelent a közlekedésre. Szerintetek? A levél hajtás után olvasható.

Kedves BKV-figyelő!

Szeretnélek megkérni arra, hogy legyél oly kedves és intézd el, hogy a metróban betiltsák a fényképezést. Az ugyanis rendkívül veszélyes az utasbiztonságra nézve, amikor a kedves fényképezőgépet működtető személyek az elég jól kivilágított állomáson is használják a gép vakuját, aminek hatására a vonat személyzete rendkívül sikeresen el tud vakulni és perceken keresztül csökken a látásuk hatékonysága.

Különösképpen igaz ez akkor, ha 1 állomáson egymás után akár 3 géppel is szembe vakuzzák őket. A végén még odacsukunk valakit, mert nem is látjuk azt, amit látnunk kellene. Vagy ott fogunk állni hosszú percekig az állomáson, ezzel jelentős késést okozva több száz embernek.

A fényképezés betiltása szerintem a jobb megoldás. Csak kérdés, hogy ki tartatná be. De azért elintézhetnéd nekünk, hogy valami igazán hasznosat tehess a biztonság érdekében.

komment komment Címkék: budapest biztonság közlekedés bkv dolgozó fényképezés metró utas panasz észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása