BKV-Figyelő

Sem tartózkodó sem illemhely, így dolgoznak a BKV-s biztonsági őrök

BKV figyelő.hu

2011.09.09
19:38

Az 50-es villamos Kossuth téri megállójában a BKV egész napos jegyellenőrzést folytat. Teszi mindezt úgy, hogy itt két állomás között kevesebb, mint 200 méter van, tehát aki bliccel, az úgyis sétál egy keveset. A legszomorúbb, hogy az ott dolgozó biztonságiaknak se várót, se WC-t nem helyeztek ki. A BKV-figyelő a dolgozók rossz munkakörülményei miatt a BKV-hoz fordult:

Tisztelt BKV Zrt!

A napokban figyeltem fel arra, hogy az 50-es villamos Kossuth téri megállójában biztonsági őrök állnak. Bevallom őszintén, értetlenül álltam a jelenség előtt, ezért az olvasóimhoz fordultam. A blogom Facebook oldalán senki sem tudott választ adni arra az egyszerű kérdésemre, hogy milyen célból állnak ott az őrök, ezért fordulok most Önökhöz.

Először azt hittem, hogy a felszállók jegyeit és bérleteit ellenőrzik, de amikor huzamosabb időt eltöltöttem a megállóban rájöttem, hogy leginkább egymással beszélgetnek, nevetgélnek. Később rájöttem, hogy nincs is kit ellenőrizniük, hiszen aki bliccelni akar, az nem itt, hanem a Fő utcai megállóban száll fel, ami a Kossuth tértől kevesebb, mint 200 méterre, gyalogosan kevesebb, mint 3 percre található.

De ami igazán elszomorított, az a munkakörülmény. Tisztában vannak Önök azzal, hogy ezeknek az emberek egész nap a szabad ég alatt dolgoznak, és még egy tartózkodót se helyezett ki a munkaadójuk, az Önök alvállalkozója? Tudják Önök, hogy ezek az emberek a ruhájukat, a csomagjaikat, az aznapi ennivalójukat vagy az utasváró tetején, vagy a földön tárolják? Hol végzik egyáltalán a dolgukat, ha sem tartózkodó, sem illemhely nincs kihelyezve? Kérdem én, milyen munkakörülmények ezek? Milyen jogon veszi el bárki is ezeknek az embereknek a méltóságát?

Felmerül bennem a kérdés: Tisztában vannak Önök egyáltalán azzal, hogy milyen körülmények vannak az említett villamosmegállóban?

Kérem, hogy a bejelentést azonnal vizsgálják ki, és intézkedjenek, hogy a Kossuth téri villamosmegállóban tapasztalható állapotok minél előbb megszűnjenek. Amennyiben nem tudnak tartózkodót, illetve illemhelyet biztosítani az ott dolgozóknak, azonnali hatállyal szüntessék meg itt a jegyellenőrzést.

Tisztelettel: Gál Mihály

komment komment Címkék: budapest bejelentés bkv dolgozó villamos panasz bérlet jegy ellenőrzés észrevétel biztonsági őr megálló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása