BKV-Figyelő

Balesetveszélyes gyalogátkelők: sok balesetet kerülnek el az éber járművezetők

BKV figyelő.hu

2011.09.17
02:28

Sokszor csak a szerencsén, illetve a járművezetők éberségén múlik, hogy nem történik baleset a gyalogátkelőknél. Több olyan megálló is van Budapesten, ahol ha összegyűlik egy nagyobb tömeg, veszélyes közelségbe kerül egymáshoz az utas és a tömegközlekedési jármű. Az egyik ilyen megálló a 4-es villamos újbudai végállomása, ahol az Allee megnyitása óta cseppet sem veszélytelen a bejárathoz közeli zebránál várakozni, főleg ha az ember nem figyel, és nem is a zebránál, hanem előtte várakozik, gyakorlatilag a villamos előtt. Hasonlóan veszélyes zebra található a Jászai Mari téren is, olvasónk erről ír az alább olvasható levelében.

Ha tudtok még hasonlóan veszélyes átkelőt, írjátok meg a kommentek között, vagy e-mailben a bkvfigyelo@gmail.com címre!

Kedves Gál Mihály!
 
Érdeklődve olvasom a blogját, szeretnék egy fontos dolgot felvetni.
 
Rendszeresen járok a 4-6 villamossal a Jászai Mari téren és sokszor tapasztaltam a következőket.

A villamosról leszállók a járdasziget végénél a Falk Miksa és Hollán Ernő utca közötti zebránál gyülekeznek, várják a szabad jelzést. A járdasziget vége, ami túlnyúlik a megállón és a bent álló villamoson kb. 20-25 négyzetméter, itt akár 40-50 ember is összezsúfolódik, olykor kerékpár, babakocsi stb.

Érkezik a Combino a Nyugati felől mint egy felbőszült mammut 30-40 km/h sebességgel, a vezető dühös arckifejezéssel nyomja a csengőt, majd a megállóba érve lassít. Ha netán valakit kicsit meglöknek, megbotlik, óhatatlan, hogy a villamos elgázolja, mert esély sincs arra, hogy az megálljon, vagy az emeber biztonságba kerüljön. Szükséges volna a zebra előtt egy sebességkorlátozás, amit természetesen be is tartanak, mielőtt vér fog folyni.

Remélem eddigi munkája eredményeképpen odafigyelnek a honlapon megjelenő bejegyzésekre és megvizsgálják ezt a dolgot is.
 
Köszönöm
 
H. Zoltán

komment komment Címkék: budapest közlekedés bkv baleset lámpa kresz villamos utas panasz észrevétel zebra megálló bkk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása