BKV-Figyelő

Újra Kőbánya-Kispestig járnak a buszok kedd reggeltől

BKV figyelő.hu

2011.10.02
12:10

Minden feltétel adott a biztonságos megnyitásához, ezért 2011. október 4-én kedden a hajnali üzemkezdettől az autóbusz-járatok használatba veszik a Kőbánya-Kispesten kialakított új buszvégállomást. Az új végállomáson a korábbinál kényelmesebb körülmények várják az utasokat, -áll a BKK közleményében.

Mint írják, a munkálatok során a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV mindent megtett annak érdekében, hogy az utasok minél hamarabb használhassák a buszvégállomást. A BKK és a BKV szakemberei meggyőződtek arról, hogy a korábbi feltételeknek megfelelően valamennyi végállomásra vezető út és járdakapcsolat elkészült, a metró és az autóbusz végállomás közötti utasfolyosókon a gyalogos közlekedés feltételei biztosítottak, az átadás sajnálatos csúszása a bevásárlóközpont építtetőjének késedelme miatt történt.

A keddi üzemkezdettől az utasok az új végállomáson immár minden autóbuszjáratot a végleges helyén találnak meg: valamennyi, eddig ideiglenesen a Határ útig meghosszabbított autóbuszjárat útvonala megváltozik, a buszok a bevásárlóközpont alatt kialakított új végállomásig fognak közlekedni. Ezzel egyidőben megszűnik a 93-as és a 148-as autóbuszok jelenlegi ideiglenes végállomása is, ezek a járatok szintén az új végállomásra költöznek. Megszűnik továbbá a Határ úton, a P+R parkoló helyén kialakított ideiglenes végállomás, így minden érintett autóbuszjárat csak Kőbánya-Kispesten lesz elérhető. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre közlekedő 200E autóbuszra is csak Kőbánya-Kispesten lehet felszállni, a metróállomásról külön jelzések segítik a repülőtérre utazók tájékozódását. A közlekedésben táblák, térképek és az első időszakban a BKV szakemberei is segítséget nyújtanak. A változások nyomán tehát a 85-ös, 85E, 93-as, 98-as, 98E, 136E, 148-as, 182-es, 184-es, 200E, 201E, 202E, 282E, 284E járatok ismét Kőbánya-Kispestig közlekednek.

A KöKi Terminál bevásárlóközpont beruházója által vállalt fejlesztés nyomán a metróállomásról új átjárón közelíthető meg a buszvégállomás, mely a korábbinál kényelmesebb környezetben, teljesen fedett, az esőtől és az időjárás viszontagságaitól védett környezetben fogadja a dél-pesti csomópont napi több tízezer utasát.

A mostani használatba vétel nem jelenti a terület végleges műszaki átadását, a végállomás és a bevásárlóközpont továbbra is munkaterület marad, de a még hátralévő építési munkálatokat biztonságosan lehatárolt munkaterületeken, a fogalom folyamatosságának és biztonságának kockáztatása, illetve a lehetőségekhez képeset utasaink zavarása nélkül végzi a beruházó, -írja a BKK.

komment komment Címkék: budapest közlekedés bkv busz közlemény menetrend kőbánya kispest utas tájékoztatás köki terminál bkk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása