BKV-Figyelő

A történelem legrosszabbul hamisított BKV-bérletei

BKV figyelő.hu

2011.10.11
18:36

A BKV-figyelő közel 5 éve alatt számtalanszor foglalkoztunk már a bérlethamisítókkal és a hamisított bérletekkel. Eddig olyan esetről számoltunk be, melyeknek főszereplői a BKV viszonteladóiktól vettek visszakért, majd később ?újraírt? bérleteket. Évekkel ezelőtt még nem működött ekkora bérlethamisító maffia, mint napjainkban, akkor az utasok maguknak hamisították a bérleteket, kisebb nagyobb sikerrel :)

Kezdjük az egyik legegyszerűbb módszerrel, az egyszerű átírással:

A legnépszerűbb módszer a kapargatás. A bérlet tulajdonosa az előző érvényességi időt lekaparta vagy lemosta, és a helyére új érvényességi időt írt. Mivel a papír felső rétege igen vékony, minden ilyen ?beavatkozás? jól észrevehető:


Ennél talán csak az a feltűnőbb, ha valaki hibajavítóval tünteti ez az érvényességi időt, majd egy újat ír rá:
Valamivel profibb megoldás az újraragasztás. Napjainkban ezt úgy oldják meg a spórolós utasok, hogy egy alacsonyabb összegű (pl. diák) bérlet érvényességi idejét kivágják, és a teljes árú szelvényre átragasztják. A szelvény vastagsága miatt azonban ez is feltűnő, az ellenőrök azonnal kiszúrják az ilyen bérleteket:Aki csak pár napot szeretett volna nyerni. Mit hihetett szerencsétlen?Fénymásolt bérlet ragasztott csíkkal. Az egyik legrosszabb minőségű hamisítvány, tuti bukta:Ő is csak a napokat variálta, de nem volt szerencséje. A tolla is máshogy fogott, és a stílusa sem hasonlít:A hetibérlet hamisítás sem kifizetődő. Hiába vágod ki az érvényességi időt, és hiába ragasztod át máshová, a végeredmény feltűnő, a lebukás veszélye maximális:Napos-hibajavítós:És a legvégére hagytam az én személyes kedvencemet. Szeretnék annak a fejébe belelátni, aki ezt így komolyan gondolta, és aki hitt abban, hogy ezzel a ?tökéletes? hamisítvánnyal nem fog lebukni. De tényleg, mit gondolt? :)Amellett, hogy a gyűjteményt szeretnénk megköszönni blis nevű olvasónknak és az ő BKV-s kollégájának, mindenkinek felhívjuk a figyelmét arra, hogy a bérlethamisítást a törvény bünteti. Senki se kockáztasson, a BKV-n dolgozó ellenőrök nem egy, nem két hamis bérletet láttak már, távolról kiszúrják, hogy melyik szelvény lett újraírva, újraragasztva, és melyik nem eredeti. Higgyétek el, nem éri meg?

komment komment Címkék: budapest bkv ellenőr bérlet jegy hamisítás pénztár észrevétel bérletszelvény

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása