BKV-Figyelő

Árvízi tapasztalatok - buszsáv kell a Könyves Kálmán körútra?

Király Dávid

2013.06.11
15:13

Az árvíz okozta közlekedési nehézségek felszínre hozták egyes fejlesztések szükségességét. Ilyen az 1-es villamos - most már talán sínen lévő - meghosszabbítása. Olvasónk, Árpád szerint addig is buszsávra lenne szükség a Könyves Kálmán körútra.

Azért ragadok virtuális tollat, mert reggelente napi szinten utazom a 103-as busszal a Népligettől a Pázmány Péter sétányig. Tavaly ősszel, amikor a Rákóczi hidat festették, már gondokat okozott a reggeli csúcsban a menetidő megnövekedése, de most, hogy az árvíz miatt minden autósnak a Hungária körutat ajánlják, a Könyves Kálmán körút busszal közlekedhetetlen.

lagymanyosirakoczihid_balmar_indafoto.jpg

Fotó: balmár/indafoto.hu

Az 1-es villamos meghosszabbítására már 20 éve hiába várunk, így abban már nem is reménykedem, hogy valaha azzal tudok majd eljutni az úti célomhoz. A ma reggeli csúcs volt az utolsó csepp a pohárban. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért választanák az autósok a kocsijuk helyett a tömegközlekedést, ha semmivel sem tudnak gyorsabban elérni oda, ahova akarnak.

A BKK - vagy akinek ez a dolga lenne - mikor fog az amúgy három sávos autóútra a Népliget és a Mester utca között legalább (oda, meg vissza is) egy buszsávot csinálni, hogy normálisan lehessen közlekedni reggel, és aztán este is haza autóbusszal? Arról már nem is teszek említést, hogy visszafele hamarabb átérek a hídon gyalog, mint hogy elsétáljak a budai oldalon a legközelebb lévő megállóba, ahonnan aztán átjön a 103-as a hídon.

Sokaknak fog könnyebbséget okozni ha elkészül valaha az 1-es villamos budai szakasza, de addig tisztelettel kérem a BKK-t, hogy egy buszsávot jelöljenek ki a Könyves Kálmán körúton, már csak azért is, hogy a tömegközlekedés elérje a célját, azaz gyorsabban lehessen vele eljutni oda, ahova akarunk, még a reggeli csúcsban is.

komment komment Címkék: árvíz buszsáv 1-es villamos Könyves Kálmán körút

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása