BKV-Figyelő

Nem könnyű a villamosvezetőnek

Király Dávid

2013.08.12
14:02

Különösen akkor nem, amikor jót akar, betartja a szabályokat, felelősen viselkedik, mégis beszólnak neki. BR levele következik.

Ma reggel a 49-es villamossal (1307-es számú kocsi) utaztam. Történt egy kis incidens, ami engem is megrázott. A Fővám téren, az ajtók zárása után, a villamost vezető hölgy, beszólt a mikrofonba, hogy húzza be a fejét az ablakból az a személy, aki kidugta. (Nem lett volna szép látvány, ha útközben leesik neki).

deak_47-49_11.jpgIllusztráció: ittlakunk.hu

A Móricz Zsigmond körtérnél, leszállt egy kopasz férfi, odament a villamosvezető hölgyhöz, és elkezdett vele otrombán beszélni, kioktatta. A hölgy visszaszólt, hogy szerinte helyesen cselekedett, hogy megkérte, húzza vissza a fejét, erre a kopasz visszaszólt, hogy kussoljon. A villamost vezető hölgy erre, mondta, hogy nem vitatkozik a férfivel, bezárta az ajtót és mentünk tovább.

Ami ezután történt az engem is sokkolt. A első ajtónál várva a következő megállót, arra lettem figyelmes, hogy a villamost vezető hölgy, törli az arcát, leszállva a megállóban pedig láttam rajta, hogy nagyon megviselte az eset, és zokogott.

Ezúton üzenném neki, hogy helyesen cselekedett. Minden tiszteletem neki. Igazán példaértékű az, ahogy eltűrik minden utas rigolyáját. Példaértékű, hogy ebben a nagy kánikulában is sikerül több százezer utast szállítani nap mint nap. A kopasznak üzenném, hogy törődjön a saját dolgával, és hagyjon mindenkit békén. Remélem olvassa a blogot és kicsit magába fordul.

Ha tetszett a bejegyzés, szavazz itt a BKV-Figyelőre a Goldenblog civil kategóriájában!

komment komment Címkék: beszól bunkó utas villamosvezető 49-es villamos

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása