BKV-Figyelő

Még ha pipázna a kapitány...

Király Dávid

2013.08.21
13:41

Hej, Dunáról fúj a szél - és elviszi a kishajókról a dohányfüstöt. De még ez sem változtat azon, hogy a BKV hajójáratain - elvileg - tilos a dohányzás - hívta fel a figyelmünket Ákos. Elvileg.

Újra Budapesten jártunk és ismét nem hagyhattuk ki a BKV dunai kishajóit. Szerintem ez egy nagyszerű kezdeményezés, bár látva a hajókat nekem nem úgy tűnik, hogy a projekt igazán kiforrt volna, hogy finom legyek…

Most hagyjuk, hogy leharcolt sétahajókat közlekedtetnek, amikbe a ki- és beszállás kényelmetlen és amúgy is nehezen tudnak beállni a kikötőkbe - ezzel semmi újat nem mondok, tudják ezt az illetékesek is. Azt viszont talán nem, hogy milyen állapotok uralkodnak a fedélzeten. Számomra meglepő volt, hogy amikor a két gyerekkel a fedélzetre szálltunk milyen füst csapott meg. Nem a motor égésterméke, hanem dohányfüst.

hajo_cigi.jpg

A kapitány a hajókerék mögött pöfékelt - ha pipázott volna, még azt mondom, hogy dizájnelem - és az utasok is zavartalanul rágyújthattak a hajón, senki sem szólt rájuk. Az egy dolog, hogy engem zavar a dohányfüst, de tudtommal a törvény is tiltja és nem tesz kivételt a BKV hajók esetében sem. A dunai szél, mint természetes szagelszívó persze sok mindent orvosol, de ettől még az ember orrát facsarja a fedélzetet beterítő dohányszag, ami beitta magát a kárpitba, és bántja a szemét, amit lát.

Nem azt mondom, hogy a csikkek mindent elborítottak a fedélzeten, de a hanyagul kihelyezett hamutartó a nyílt láng használatát tiltó táblától mintegy másfél méterre mégiscsak hülyén veszi ki magát. Arról nem is beszélve, hogy a tányérkitevős kényszermegoldás nem sikerült valami esztétikusra, praktikusra meg pláne nem. Főleg úgy, hogy az utasok között sok a gyerek, akik tudvalevőleg minden ilyen dolgot érdekesnek találnak a szülők legnagyobb bánatára.

Szerintem elvárható egy tömegközlekedési eszközön, hogy ne kelljen cigifüstben utazni, de nekem még az is megoldás volna, ha a BKV dohányfüstös járatokat is üzembe állítana, csak ezt jelezzék előre, mert akkor nem arra szállok fel legközelebb a gyerekekkel.

Ha tetszett a bejegyzés, szavazz itt a BKV-Figyelőre a Goldenblog civil kategóriájában!

komment komment Címkék: dohányzás cigaretta kishajó dunai hajójárat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása