BKV-Figyelő

"Mindenki megöregszik egyszer, a szívtelen sofőr is"

Király Dávid

2013.09.09
12:09

Nagy felháborodást keltett az idős férfit leszállító buszvezetőről szóló múlt heti történet. Tímea erre reagálva írta meg egy tavaly nyári emlékét, hogy némiképp árnyalja a buszvezetőkről kialakult képet. Mint azt a levele végén írja, vannak még kedves buszsofőrök, legfeljebb belőlük van kevesebb. Én ebben sem vagyok biztos, bár lehet, hogy csak a kincstári optimizmus beszél belőlem.

Az idős bácsi története nagyon elszomorított. Vannak még szívtelen emberek. Viszont szeretnék egy történetet leírni, ami ennek az ellentéte.

29-es_busz_(BPO-765).jpgFotó: Wikipedia

Az eset még tavaly nyáron történt a 29-es járaton. Megálltunk a megállóban, és egy bácsi igyekezett a buszhoz távolabbról. A sofőr megvárta, nem csukta be az orra előtt az ajtót, nem rohant, még az is megvárta, hogy a bácsi leüljön. A leszállásoknál figyelmes volt az idősekkel és a kisgyerekes anyukákkal.

Pedig a sofőrök közt (tisztelet a kivételnek) sokan vannak akik rohannak, nem figyelnek az idősekrek, a kisgyerekesekre. Ezért is lettem figyelmes erre a fiatalemberre, mert kedves volt, pedig ez lenne a természetes. Mindenki megöregszik egyszer, még az a szívtelen sofőr is, aki a bácsit letessékelte. Mit szól majd akkor ha vele is így bánik majd valaki?

A fiatalember nevét elkértem, de akkor nem írtam meg a történetét, mert igazán nem tudtam hová írjak, de most, kapva az alkalmon elmondom, hogy vannak még kedves sofőrök, és biztos nem ő az egyetlen, csak belőlük van kevesebb. 

Olvasónk levele a BKV-Figyelő Facebook-oldalának üzenőfalán teljes terjedelmében, szerkesztés nélkül olvasható. 

komment komment Címkék: idősek buszvezető figyelmesség 29-es busz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása