BKV-Figyelő

Elaludt a buszvezető a piros lámpánál

Király Dávid

2013.10.09
14:36

A 4-es metró automata vezérlésű lesz, a buszokat azonban egyelőre sofőr vezeti, úgyhogy praktikus, ha a személyzet ébren van. Ez most nem jött össze.

Szeptember 23-án, délelőtt (az eredeti levélben a pontos idő is szerepel - a szerk.) a Monostori úti megállóba érkező 106-os járat vezetője - számomra döbbenetesen - az Árpád hídi végállomás felé menet 2 alkalommal elaludt a piros lámpánál.

vekker.jpgJármű alakú vekker - alvó járművezetőknek

Az első alkalom a Szentendrei út sarkánál lévő Aquincum megállót követő lámpánál történt. Ráborult a volánra, majd felijedt, hallva a környező zajokból, hogy valószínűleg váltott a lámpa, és elindult. Ezt követően aránylag problémamentesen haladtunk.

Aki ismeri a helyszínt, az tudja, hogy lejőve az Árpád hídról a belső sávból visszakanyarodik U alakban a busz, és úgy áll be a végállomásra, tehát itt is van egy lámpa. Előttünk három autó várta a kanyarodás lehetőségét, s amikor zöldre váltott a lámpa, ők hárman be is kanyarodtak, de a mi buszvezetőnk hátracsuklott fejjel aludt. Előttünk jó nagy üres útszakasz, a lámpa még zöld, ő meg alszik.

Ekkor szóltam, hogy "Uram, nem mehetnénk mi is?" Ekkor felijedt megint, és még elcsípte a zöld lámpát, és be tudott kanyarodni. Ez a busz alacsonypadlós, világosabb kék színű volt, tulajdonképpen a fent jelzett pontos érkezése alapján beazonosítható az illetékesek részéről.

Egyszerű utasként nem szeretnék alvó buszvezetővel utazni, hiszen hiába van meg a szándék a balesetmentes vezetés iránt, ha a test erőtlen. Ha ennyire fáradt, nem alkalmas a vezetésre, nem engedhető tömegközlekedési eszköz vezetésére, hiszen súlyos balesetet is előidézhet kimerültsége.

A BKV Zrt. kérésére: a bejegyzésben szereplő buszvezető nem a BKV dolgozója, a buszt a VT-Transman üzemelteti. 

komment komment Címkék: alszik buszvezető 106-os busz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása