BKV-Figyelő

"Egy rohadék buszvezető szól hozzátok"

Király Dávid

2013.11.15
18:26

Régóta érlelődhetett ez a levél Attilában, aki Budapesten buszvezető. Legalábbis a levél hangneme erre enged következtetni. A tartalma azonban fontos; lehet rajta vitatkozni a hétvégén!

Nevessetek, Jóemberek! Egy rohadék buszvezető szól hozzátok, aki nem egyszer kézbesítette a buszon felejtett pénzeteket, brifkótokat, táskátokat. (Pénzt várt érte a mocsok!) Nem! Csak jól esett örömöt szerezni és megúsztam a hosszadalmas jegyzőkönyves adminisztrációt.

citarok_bkk.jpgFotó: BKK

"Mindig késnek, direkt csinálják!" Hát, igen. Nem kell mással küzdenünk, csak a forgalommal, a busszal, az utasokkal és a lehetséges ellenőreinkkel. Forgalmi torlódás, terelés, egy-két jegyvásárló, egy öntudatos kerékpáros és máris bukott a menetrend, ami az esti órákban már utasok nélkül is nehezen tartható.

Vidékről bejáró lévén nekem a tizenöt perc sem késés, de teljesen megértem a budapestieket, amikor egy percért is keresztre feszítik az illetékest. Az idő pénz, és különben is: rend a lelke mindennek. Itt nem lehet előre nem látható esemény.

Ha valakit megvársz a megállóban, azt az időt behozni sohasem fogod, a késésed csak hatványozódik, egyre több lesz a le- és felszálló és az elszalasztott zöld jelzések száma. Légy emberséges, minden jótett elnyeri méltó büntetését!

Ellenőrizd a jegyeket, bérleteket! Ennek precíz végrehajtásához még egyszer ennyi menetidőre lenne szükség, mert azon kívül, hogy "hatékonytalan" az egész, a buszvezető számára is megalázó, mivel az utasok legalább ötven százaléka trükközik.

Kedves Budapestiek! Remélem jó vitaanyagot szolgáltattam nektek így, dióhéjban. Akinek aggályai vannak, jöjjön el Budapestre akár csak pár napra buszvezetőnek!

komment komment Címkék: késés buszvezető elsőajtós felszállás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása