BKV-Figyelő

Megoldjuk okosba'

Király Dávid

2013.12.02
17:45

Az okkal vagy ok nélkül kirótt pótdíj összege attól függően változhat, hogy épp mennyi pénz van a kiszemelt utasnál - derült ki Ivett leveléből, akit állítása szerint anak ellenére akart megvágni egy zsebre dolgozó ellenőr, hogy bérlete érvényes volt.

A legfurcsább történetemet szeretném elmesélni a budapesti tömegközlekedéssel kapcsolatban, ami eddig engem valaha is ért. Magamról annyit szeretnék elmondani, hogy nagyon ritkán bliccelek, évente ha 2-3 alkalommal járok csak egy napja lejárt bérlettel, általában a figyelmetlenségem miatt. De ez most egészen más volt.

kalvinter_wiki.jpgFotó: Wikipedia/Aktron

November 30-án, délelőtt 10 óra magasságában történt, hogy a három napja vásárolt bérletemmel utaztam, amit egy a Határ útnál kihelyezett kis bódénál vettem, a hátulján aláírással és pecséttel, számlával. A Kálvin térig utaztam, ahol az ellenőr engem megállítva kérte, hogy vegyem ki a bérletem a tartójából, megnézné. Így elővettem, átnyújtottam neki, mire a személyimet kérte.

Nem teljesen értettem a helyzetet, de megtagadtam a személyim átadását, mivel a bérletem érvényes volt. Így arrébb állva azt mondta, van helyszíni bírság ami 16 ezer forint. Mondtam hogy annyi nincs nálam és nem is fizetném ki, mivel a bérletemet 3 napja vettem, és érvényes. Majd megkérdezte mennyi van nálam? Ez volt a teteje mindennek, itt már értettem mire megy ki a dolog...

Mire a kollégájához fordultam segítségért, aki tőle mindössze 3 méterre állt, ő azzal válaszolt: nem tehet semmit, a felettesével beszélek. Még egyszer kértem, hogy adja vissza a bérletem! Erre azzal reagált, hogy a bérletemet megtartja, zsebébe eltette és ismételten elmondta hogy a személyim átnyújtásával adná csak vissza. A probléma az volt, hogy mivel éppen munkába mentem, nem volt időm az adott szituációban azon gondolkodni hogy rendőrt vagy közterest hívjak és megvárjam az intézkedést. Ez lett volna a helyes megoldás.

Szeretném megjegyezni, hogy sok olyan történetet hallottam, hogy az ellenőrök bizonyos kisebb összeg fejében meg sem büntetnek, de nem gondoltam volna, hogy eddig képesek elmenni. Sajnos az igazolványa számát nem tudtam leírni, így feljelentést sem tehetek ellene. Megdöbbent egyes ellenőrök gusztustalan hozzáállása, s az még jobban hogy még csak kikerülni sem tudtam volna az esetet.

Ezt a történetet el szerettem volna mesélni; remélem más nem esik abba a hibába, hogy nem hív segítséget.

komment komment Címkék: ellenőr bérlet pótdíj

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása