BKV-Figyelő

Lefejelte a biztonsági őr, eltört az orra

Király Dávid

2013.12.20
17:59

Egy dulakodást próbált megakadályozni olvasónk, V. B., akit a kisföldalattin szolgálatot teljesítő biztonsági őr úgy lefejelt, hogy eltört az orra. A BKV-nak írt panaszlevelét olvasónk a BKV-Figyelőnek is eljuttatta.

2013. 12. 19-én az 1-es Metró Forgalmi szolgálat, Oktogon panaszkönyvének 153136 számú sorszáma alatt az alábbi bejegyzést tettem:

"Oktogon megállóhelynél bérletvásárlás után lökdösődésre lettem figyelmes egy úr és a biztonsági őrök között. Megkérdeztem mi történik, erre kiabálni kezdett K. GY. (az eredeti levélben a teljes név szerepel - a szerk.) SZ0874123 jelszámú biztonsági őr, fenyegetőleg felém jött, agresszívan felém hajolt erőt mutatva, majd lefejelt. Orromból azonnal elkezdett folyni a vér. Ezek után a biztonsági őrök egymás között arról beszéltek előttem, hogyan biztosítsanak alibit a társuknak."

Budapest_Foeldalatti_Oktogon_Sign.jpgFotó: Wikipedia/Jcornelius

Kihívtam mentőket és a rendőrséget. Mindkét szolgálatnak köszönöm színvonalas munkájukat! A mentő a Baleseti Intézetbe szállított, ahol elláttak, majd az ügyeletes kórház orr- fül gégészeti osztályára kerültem. Orrom eltört, nyolc napon túlgyógyuló sérülést szenvedtem, a BKV hivatalos személye által elkövetett súlyos testi sértés következtében, aki ezt a büntetőjogi tényállását produkálta. Tudtommal a rendőrség az elkövetőt elvezette.

Felszólítom a BKV illetékeseit, hogy:

- tegyenek azonnali lépést az elkövető munkajogi felelősségre vonására, és erről tájékoztassanak;

- személyiségi jogaimat a vonatkozó törvény szigorú betartásával védjék!;

- bejelentem mindenidejű kárigényemet a munkáltatóval szemben.

Kérem a médiumok munkatársait, hogy tegyenek meg a nyilvánosság érdekében mindent, hogy hasonló eset – amikor inzultált személyek védelmére bárki fellép – ne fordulhasson elő! Kérdezem, milyen képzést kapnak azok a személyek, akik a tömegközlekedés "biztonságát" az utasok körében felügyelik? 

komment komment Címkék: biztonsági őr dulakodás M1 Oktogon kisföldalati

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása