BKV-Figyelő

"Nem látja, hogy ez egy elsőajtós trolijárat?"

Király Dávid

2014.01.13
16:50

Bejegyzések sorát írtuk már arról, hogy némi türelemmel, odafigyeléssel, toleranciával anyázásmentessé tehetnénk a hétköznapokat, de úgy tűnik, sosem elég. Andrea levelét némileg finomítva közöljük.

Pénteken délelőtt a beteg gyerekemmel a Király utca és Izabella sarkán lévő trolimegállóban várakoztunk - indultunk volna orvoshoz a Péterfy Sándor utcai rendelőbe. Beállt a troli a megállóba, az első ajtó kinyílt, a többi nem. Én amíg bányásztam a jegyeinket a táskámból,addigra a trolivezetőnő kinyitotta az összes ajtót. Persze többen is felszálltak, mi is.

elsoajto_1.jpgMár nincs kiírva

A gyerek leült,én meg a jegykezelő gépnél állva már vettem volna ki a jegyeket, amikor a gyerek hirtelen zsebkendőt kért. Nem gondoltam, hogy ha 30 másodperccel később lyukasztok, az ok arra, hogy a trolivezető kiugorva a fülkéjéből, ordítva rám förmedjen: "nem látja, hogy ez egy elsőajtós trolijárat?"

Nem, nem láttam, mert nem volt kiírva, másodsorban akkor minek nyitotta ki az ajtókat, hiszen leszállni senki nem akart, a trolin alig voltak. Irdatlan méregbe gurultam erre a viselkedésre, hiszen a jegyek a kezemben voltak már, csak egy zsebkendőt adtam oda a gyereknek. A jegyeket lekezeltem, amit természetesen megvárt a trolivezetőnő, és kérte a felmutatását olyan három méter távolságból.

Ekkor vette észre, hogy egy kislány van velem, aki ott gubbaszt az egyik ülésen. Fitogtatva a szánalmas hatalmát a gyerekre ujjal mutogatott - gondolom arra utalva, hogy neki is lyukasztottam-e vajon, mert nehogy már egy 8 éves gyerek ingyé' utazzon... még ha három megálló a vita tárgya.

Ekkor már nem bírtam megállni szó nélkül, és finoman elküldtem a k... édes anyjába, felmutatva mind a két kezelt jegyet. Betakarodott a fülkéjébe,és indított. Az utasok fejcsóválva nekem adtak igazat, látva az egyperces előadást.Utólag sajnálom, hogy nem tekertem meg a fülét, de a gyerek előtt nem akartam botrányt csinálni.

Sajnos nem néztem meg melyik járat volt, de nagy valószínűséggel 73-as trolibusz, aminek a Keletinél van a végállomása.

komment komment Címkék: gyerek jegy anyázás troli elsőajtós felszállás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása