BKV-Figyelő

Ki unja meg előbb?

Király Dávid

2014.01.27
18:14

Percekig vesztegelt a busz a megállóban, mert az utas és a buszvezető fontosnak tartotta összemérni makacsságát. Újabb elsőajtós sztori Tamás tollából, aki levelét a BKK-nak is eljuttatta. 

Január 23-án, délután munkából tartottam hazafelé, Pestszentimrén átszálltam a 254E buszról a 84E (Határ útról 16:22 perckor induló BPO-549) buszra. Mikor felszálltam és mutattam a bérletemet, akkor láttam, hogy a buszvezető felállt, és valahová készülődik, de ekkor még nem tudtam, hogy hova akar indulni. Aztán láttam, hogy az egyik utashoz ment oda, és mondta, hogy az első ajtónál kell felszállni, és érvényesíteni kell a jegyet.
lyukaszto_1.jpg
Erre a nő elővett egy lyukasztott jegyet, de a vezető azt mondta rá, hogy érvénytelen. Erre vitatkozni kezdtek, majd a vezető megelégelte, visszaszállt a fülkéjébe, majd leállította a motort, hogy az utas érvényesítsen egy másik jegyet, merthogy a vezető szerint érvénytelen, amit mutatott.
Pár percig álltunk ott, majd a nő érvényesített egy másik jegyet, de a vezető nem jött ki a fülkéjéből. Aztán egy másik utas ment oda, hogy odavigye a jegyet a buszsofőrhöz, akit hosszasan kellett győzködni, hogy igenis tévedett, amikor makacs volt, mert mind a három lyuk azonos helyen volt a két jegyen. Aztán végre, valahára elindultunk.
Röviden: a nő is hibás volt, mivel nem az első ajtón szállt fel. A buszvezető is hibás, mivel próbalyukasztás helyett inkább bement a fülkébe és leállította a motort, ezáltal mindenkinek kellemetlenséget okozva (a FUTÁR GPS-rendszerén visszaellenőrizhető).
Végül önök (mármint a BKK - a szerk.) is, mivel sehol sincsenek feltüntetve, hogy ezek elsőajtós járatok (a megállóban lévő menetrendi lapok nem jók). Ez ellen tegyenek meg mindent, mivel ennek nem lesz jó vége. (Például az ajtók mellé ragasztott matricák jól észrevehetők, nyitott ajtóknál is láthatóak és még a buszvezetőt sem zavarják.)

komment komment Címkék: jegy buszvezető elsőajtós felszállás 84-es busz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása