BKV-Figyelő

Kollégái fogták vissza az üvöltöző közterület-felügyelőt

Király Dávid

2014.03.31
16:47

Sem ellenőrnek, sem közterület-felügyelőnek lenni nem lehet álommeló, de azért nem hinném, hogy a ennyire nehéz lenne alkalmas munkaerőt találni. Aki nem kötekedik, nem üvölt, hanem normálisan végzi a munkáját. Vagy mégis? Olvasónk az alábbi levelet küldte a BKK-nak.

Panaszt szeretnék tenni a mai napon a 4-6-os villamos vonalán történt incidens miatt. Március 26-án, 10 órakor az Oktogonnál ellenőrök és közterület felügyelők szálltak fel a villamosra. Kérték a bérleteket megmutatásra, oda is adtam az enyémet.

combino6_bkv.jpg

Fotó: BKV

Mivel az igazolvány a szelvény mögött van, és nem látszott tőle, ezért az ellenőr hölgy kérésére kivettem, és azt is megmutattam neki. Ő viszont kivette a kezemből az igazolványomat, és felszólításra sem adta vissza. Amikor megpróbáltam visszavenni tőle féltem, hogy elszakad, ezért inkább elengedtem. Végül - mivel egyébként minden érvényes volt- visszaadta és szó nélkül továbbment.

Ezután felszállt a villamosra egy ismerősöm az 5 éves kislányával. Szóba kerül, hogy miért vagyok zaklatott, elmondtam neki, hogy az ellenőr kivette az igazolványomat a kezemből. Ekkor odalépett hozzák az egyik közterület-felügyelő, és üvölteni kezdett, hogy honnan tudom a nevét? Milyen weblapon van kint? Mondtuk neki, hogy nem tudjuk a nevét, és hogy nem is érdekel senkit.

Egy megállón át szó szerint kiabált, hogy ő tudja mit kérdez és kitől és hogy ez a személyiségi jogainak megsértése. Közben a társai próbálták nyugtatni, végül a következő megállónál a korábbi ellenőr hölgy a karjánál fogva vezette le a villamosról. A kislányt sajnálom leginkább, egy megállón át üvöltöztek a feje felett, ezt nem szabadna megengednie magának még egy közterület felügyelőnek sem.

komment komment Címkék: ellenőr közterület-felügyelő 4-6-os villamos

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása