BKV-Figyelő

Segít a sofőr, ha magadtól nem megy

Király Dávid

2014.05.28
16:26

A kismamáktól kapott leveleket félek megnyitni, mert jobbára valami horror sztori következik. Általában gyerekre csukott ajtók, elesett terhes nők, hazavágott babakocsik a főszereplők, de Laura esete nagyon rendben van.

Kivételesen a sok rossz esemény mellett egy pozitív tapasztalatról szeretnék beszámolni. Lassan 8 hónapos várandós vagyok, elég nehezen viselem a tömegközlekedéssel történő utazást, főleg a meleget. Szokás szerint sokan forgatják el a fejüket és úgy tesznek mintha észre sem vennének.

Volt egy olyan középkorú hölgy is, aki felvette gyorsan a napszemüveget és bedugta a fülhallgatót amint felszálltam. Ezek után igazi felüdülés a következő, amit szeretnék megosztani.

81-es_trolibusz_wiki.jpgFotó: Wikipedia/Maximix90 

Május 27-én fél 8-8 körüli időpontban szálltunk fel párommal és 3 éves kislányommal a 81-es trolira az Örs vezér terén. Legelöl szálltunk fel, mert már csak ott volt egy kis hely. A legelöl ülő hölgy látta, hogy szállunk fel, de nem nagyon hatotta meg a dolog, evett tovább nyugodtan. Párom próbált beljebb menni a lányommal, ott valaki átadta neki a helyet, én meg megálltam az említett hölgy előtt.

A trolivezető meglátta, hogy ott állok, kérdezte, hogy "nincs hely?" halkan válaszolok, hogy sokan vannak. Azzal a lendülettel kiszállt a vezetőfülkéből és felszólította az éppen még mindig étkező hölgyet, hogy legyen szíves átadni a helyet a kismamának. Nagyon meglepődtem. Igazából nem az ő feladata lett volna, mégis jólesett, hogy foglalkozott vele, nehogy megüssük magunkat.

Sajnálom, hogy ritkán történik ilyen. Mert van úgy, hogy nem ülök le különböző okok miatt: csak pár megállót megyek, vagy néha jobban esik állni. De itt a gesztusról van szó. Ez egy jó példa mindenki számára, hogy semmibe nem kerül emberségesnek és figyelmesnek lenni. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az említett troli sofőrjének!

komment komment Címkék: kismama terhes nő 81-es troli trolivezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása