BKV-Figyelő

Nehéz volt karszalagot venni a Múzeumok Éjszakáján

Király Dávid

2014.06.27
16:31

Évek óta extra szolgáltatással vesz részt a Múzeumok Éjszakáján a BKK (korábban a BKV), ami abszolút rendben van. Olvasónk arra panaszkodott, hogy a BKK jegypénztáraiban nehézkesen lehetett karszalagot venni, mert a nyitvatartás nem alkalmazkodott a nagy érdeklődésre számot tartó a rendezvényhez. Erre jövőre érdemes lesz jobban figyelni.

A BKK-val történt kalandomat szeretném megosztani a Múzeumok Éjszakájával kapcsolatban. Kilencedmagammal mentünk a Múzeumok Éjszakájára és láttuk, hogy a BKK-nál is lehet karszalagot vásárolni. Semmi probléma nem volt, négyen a külvárosból, öten a belvárosból jöttek és előbbieknek volt karszalagja, hiszen nem volt sor. Újpest-központban nagyon rugalmas és gyors volt a vásárlás egy kedves, segítőkész pénztáros hölgy segítségével.

muzeumbusz_bkk.jpgFotó: BKK

Később, még a találkozó előtt kaptuk a "hírt", hogy meg kellene vennünk még öt karszalagot, mert a többieknek nem sikerült/késni fognak. Gondoltuk, megpróbálkozunk. Az Arany János utcához mentünk, de az ottani pénztár zárva volt – már elég régóta. Gondoltuk, semmi probléma, menjünk tovább. A Deák Ferenc téren kígyózó sor volt, a vége a Földalatti Vasúti Múzeumnál volt, amit persze szintén nem nyitottak meg. (A BKK Deák téri ügyfélszolgálatának kialakítása miatt a múzeum átmenetileg bezárt, így a Múzeumok Éjszakája programsorozatban sem vett részt - a szerk.)

Rendben, kissé idegesen a Ferenciek terénél próbálkoztunk, ahová 18:02 perckor érkeztünk meg és az előttünk lévő családot kiszolgálva a pénztáros idegesen elküldött minket, mondván, bezár, hiszen hatig volt nyitva. Már nagyon feszülten mentünk tovább a Kálvin térre, ahol nemes egyszerűséggel közölték velünk, hogy itt nincs jegy és legközelebb az Astoriánál vásárolhatjuk meg azt. Így hát az ott töltött, 15 perces sorban állás után a tervezetthez képest 50 perc késéssel megérkeztünk az MU2-es busz megállójához.

Mindezek után csak az az egy kérdés vetődik fel bennem, miért nem rugalmasabb a belvárosban a karszalag-árusítás? Nem azon vagyok fennakadva, hogy elküldtek minket a Ferenciek teréről - hiszen az teljesen jogos volt -, hanem azon, hogy miért nem hosszabbítják meg egységesen a nyitvatartást, hogy az ilyen kellemetlenségek ne fordulhassanak elő és ne mindenki a Deák Ferenc téren és az Astorián kényszerüljön jegyet venni a belvárosban.

Egy építő jellegű javaslatom lenne: ideiglenesen az automatákat is fel lehetett volna szerelni karszalaggal, hiszen az mindenhol van, és elvileg 24/7-ben üzemel. (Ez valószínűleg technikailag nem megoldható - a szerk.) Ha ez az üzenet eljut a BKK-hoz, annyi javaslatom lenne, hogy ezeket vegyék figyelembe, mert míg a közlekedés többi részével nem volt nagyobb probléma, ez sajnos beárnyékolta a programunkat.

komment komment Címkék: nyitvatartás karszalag jegypénztár Múzeumok Éjszakája

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása