BKV-Figyelő

Dicséret egy buszvezetőnek

Király Dávid

2014.07.09
12:26

Nem mindennapos az a jelenet, amelynek Zsombor volt tanúja Zuglóban, mindenesetre le a kalappal az emberséges buszvezető előtt. Olvasónk a BKK-nak írt levelét hozzánk is eljuttatta. 

A hétfőn a Mexikói útról 12:10 körül induló 04-20-as számú, 3-62-es villamospótló busz vezetője előtt szeretném megemelni a kalapomat. Éppen elhagytuk a Laky Adolf utcai megállót, amikor egyszer csak megállt a busz az út közepén.

3_62_bkk_fb.jpg

Fotó: Facebook/BKK

Azt hittem, hogy piros lámpa, de pár másodperc várakozás után a sofőr lepattant az első ajtón, odaugrott egy néhány méterre álldogáló vak járókelőhöz és átkísérte a szemközti buszmegállóba. Ezután visszarohant a buszhoz és mentünk tovább. Egy idős úr tapssal fejezte ki dicséretét.

Néhány percre gyermeki naivitással elringattam magam egy olyan utópisztikus társadalom álomképében, ahol éppen az ilyesfajta cselekedet elmaradása vált ki csodálkozást az emberből, s nem azon ritka alkalmak, amikor megtörténik. Kérem, továbbítsák levelemet a buszvezetőnek.

komment komment Címkék: segítség vak buszvezető villamospótló 3-62

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása