BKV-Figyelő

"Szitává lövök ezen a szar buszon is mindenkit"

Király Dávid

2014.07.11
18:09

Az alábbi eset sajnos nem elszigetelt. Nem ritka, hogy a tömegközlekedési járműveken tudatmódosult állapotban fenyegetőzik valaki; én is átéltem már ilyesmit, akkor még egy kés is előkerült. Az ilyen esetek okkal váltanak ki félelmet, mert sosem lehet tudni, hogy a fenyegetőzés üres hőbörgés vagy valami komolyabb dolog előszele. 

2014. július 11-én, pénteken szép, esős reggelre ébredtünk Budapesten. Egy olyan számomra felháborító és félelmet keltő dolgot szeretnék megosztani, amely ma reggel történt. Az eset a 106-os buszon zajlott, amely 6:52-kor indul a Római úti lakótelep, Varsa utca felől az Árpád híd irányába. Mint mindig, most is sok ember utazott ezen a járaton, munkába igyekezvén.

buszbelso_1.jpg

 Az utazás a Raktár utca környékén kezdett érdekessé válni, ahol egy fiatal (20-30 közötti) férfi szállt fel a buszra egy üveg műanyag palackos borral a kezében, részegen és büdösen. Az említett személy leült, majd ordenáré stílusban végigkiabálta az utat. Olyanokat lehetett kivenni belőle, hogy "halál Békásmegyerre, mindenki megdöglik, ezen a buszon is mindjárt megdöglik mindenki", "szitává lövök ezen a szar buszon is mindenkit", "utoljára figyelmeztetek mindenkit, dögöljetek meg!" és egyéb, a női nemre tett artikulálatlan ócsárlás zajlott egészen a végállomásig.

Természetesen semmi fegyvernek látszó tárgyat nem lehetett látni nála, de nő létemre a félősebb típusba tartozom és a mai bolond világban az ilyesfajta fenyegetésektől egyrészt a pulzusom az egekbe szökött, másrészt nem kevéssé volt félelemkeltő az egyén.

A személy előtt egy kislány ült, plüssállattal a kezében, a nagymamájával vélhetően. Ők is pánikszerűen menekültek tőle minél messzebb. Ahogyan én is... Kizárt, hogy a buszvezető mindezt ne érzékelte volna, hiszen mindez a busz első részében zajlott, méghozzá olyan dobhártyaszaggató hangossággal, amit kizárt hogy ne realizáljon a tükörbe nézve...

Kérdezem én: ezért veszem meg minden hónapban a nem olcsó bérletet, hogy utána rettegve utazhassak az ehhez hasonló alakok miatt? Miért nem tesz semmit ilyen esetben a buszvezető? Joggal merült fel bennem a félelem, hogyha netán odatántorog valamelyik nőhöz és molesztálni kezdi, akkor sem fog segíteni senki?

komment komment Címkék: fenyegetés 106-os busz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása