BKV-Figyelő

"Szerencsénk volt - megint" - egy szemtanú a keddi metrótűzről

Király Dávid

2014.07.16
16:03

Az állomáson várta a 3-as metrót olvasónk, amikor kisebb tűz ütött ki az alagútban kedden a Nyugatinál. Natália lángokat is látott. Az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatjátok. 

A tegnapi napon nem sokkal 17 óra előtt mentem le a Nyugati pályaudvari megállóba és vártam a Kőbánya-Kispest felé tartó szerelvényt, így tanúja voltam az újságcikkekben is említett szerelvény állomásra érkezésének.

Az Index az alábbiakat írta:

"A lánglovagok.hu is azt írta, hogy tűz ütött ki a 3-as metró alagútjában a Nyugati tér és a Lehel tér megálló között. A cikk szerint a Nyugati téri megállóban várakozók egy nagy durranásra lettek figyelmesek, majd megérkezett a Lehel tér felől egy szerelvény, de már dőlt a füst."

"A BKK háromnegyed hatos közleményében"egyelőre ismeretlen eredetű füstjelenséget" említettek. A közlemény szerint nem sérült meg senki, és utasokat szállító vonat sem maradt az alagútban."

metrotuz.jpgFotó: Facebook

A durranás az alagútból jött. Már lehetett hallani, sőt, lehetett látni a szerelvény fényszóróját mikor egy nagy durranásra és villanásra lettem figyelmes! Nem tudtam mire vélni a dolgot, mivel nem vagyok az ilyesmiben jártas. Megérkezett a szerelvény és a szerelvény aljából jött ki a füst és a második kocsi alól lángnyelvek is felcsaptak, de azt csak néhány másodpercig láttam. Majd kinyíltak az ajtók.

Tény, hogy személyi sérülés nem történt, de néhány utas megijedt a látottak miatt. A szerelvényből is sokan kirontottak, gyakorlatilag egy kisebb pánik tört ki. Szerencsére az utasok többsége jól kezelte a helyzetet. A szerelvényből kicsapó füst az állomáson némiképp eloszlott, de a plafont beterítette és érezni is lehetett - nem csak füst, de egy enyhébb égésszagot is.

Én az utasokkal egyből próbáltam elhagyni az állomást. Egy idős nő rosszul lett és elesett. Nem tudom, hogy az ijedségtől vagy a füsttől. Egy utastársammal segítettem fel és kísértük fel a mozgólépcsőn, ahol szintén látni és érezni lehetett a füstöt. A felszínre érve szerettünk volna mentőt hívni az idős nőhöz, de erősködött, hogy jobban van és elment.

Megjegyzem a felszínre érve csak tűzoltókat lehetett látni, de mentőket és a BKK szakembereit, forgalom irányítóit sehol. Pedig, ha valahová tűzoltókat irányítanak akkor oda mentőknek is ki kellene érkezniük, hogy a sérülteket ellássák. Úgy látszik a BKK előre tudta, hogy nem lesznek sérültek, pedig lehettek volna. (Olvasónk talán nem látta őket, de természetesen a mentők és a BKK szakemberei is a helyszínen voltak - a szerk.)

Egy nagy durranás és villanás az alagútból majd megérkezik egy füstölő szerelvény néhány másodpercre felcsapó lángnyelvekkel! Az idős nőnek szerencséje volt, de járhatott volna rosszabbul is. Az állomás sem volt annyira tömve, pedig csúcsidőszak volt.

Lehet, sokan nem látták a néhány másodpercre felcsapó lángnyelveket és mivel az állomás fényviszonyai nem a legjobbak, az állomás más részein tartózkodóknak talán nem tűnt fel egyből a plafont beterítő szürke füst.

Szerencsénk volt - megint. De hányszor lehet ezt még így eljátszani? Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik. 

komment komment Címkék: szemtanú tűz 3-as metró Nyugati pályaudvar

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása