BKV-Figyelő

Álellenőr garázdálkodik az Árpád hídnál?

Király Dávid

2014.08.27
14:30

A leírtak alapján valószínűleg nem igazi ellenőr akarta megbüntetni olvasónkat a 106-oson. Erre utal az is, hogy Barbara viszonylag gyorsan és következmények nélkül kiszabadult a szorult helyzetből. Hacsak a közönséges beszólást nem tekintjük következménynek.

Augusztus 16-án, este 19:10 és 19:20 között (pontosan nem tudom) az Árpád hídtól indultam volna 106-os autóbusszal. Volt nálam érvényes jegy. Amikor elindultunk, odaállt mellém egy úriember (ez persze túlzás). Mindössze a nyakában volt egy kártya, semmi karszalag. Nem engedte, hogy kezeljem a jegyemet, azt mondta, hogy fizessek 8000 forintot.

lyukaszto_2.jpg

 Nézett bambán közben, valószínűleg azt hitte, hogy megijedek tőle, de közöltem vele, hogy ha nem engedi, hogy kezeljem a jegyem, akkor leszállok, erre elém rakta a kezét. Háromszor mondta el, hogy fizessek. Mind a háromszor nevetve, a bamba fejébe mondtam, hogy leszállok. Megtörtént. Hangsúlyozom: egyedül volt, karszalag nélkül.

Sétálgatva az Árpád hídon, a Szentlélek térnél ismét találkoztam vele, ezt kiabálta utánam: "szopd ki a f...omat!" Bocsánat a durva szavakért, az ő nevében is. Ha BKK-s volt, ha nem… Sajnos nincsenek jó tapasztalataim velük. Szánalmasnak tartom ugyan azt is, ha valaki bliccel, de hogy van képük az embert megfogni, feltartani? Értem én, kell a jutalék nekik, de így nem lehet viselkedni.

Múltkor például egy kb. 80-90 éves néni akart felszállni a buszra, de a sofőr nem engedte, mert nem volt nála személyi. Talán azt hitte, hogy még nem nyugdíjas?! Arra is gondoltam, hogy a sofőr összejátszik az ellenőrrel egy-egy kör erejéig. Nyilván a sofőr is észleli, ha nem valós ellenőr kéregeti a jegyeket és nem kér személyit, hanem rögtön a pénzt.

komment komment Címkék: álellenőr Árpád híd 106-os busz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása